Breaking news

A fost creată anvelopa care se umflă singură după o pană

Vești bune pentru posesorii de autoturisme. Goodyear va scoate în curând pe piață o anvelopă ce se umflă singură dacă aceasta a fost înțepată.

car-wheelO nouă inovaţie care ar revoluţiona anvelopele – cauciucul care se umflă singur, este gata să iasă pe piață.  Noua invenție ar permite ca în cazul unui incident, maşina să poată ajunge fără probleme la destinaţie.

Air Maintenance Technology (AMT), este numele noii tehnologii, şi presupune amplasarea unei pompe miniaturale în interiorul anvelopei, care să menţină constantă presiunea din interior.

Combinată cu tehnologia run-flat, care permite anvelopelor să ruleze cu 80 km/h chiar şi atunci când presiunea din interiorul acestora scade, inovația permite menținerea unei anumite presiuni în anvelopă. Mai mult, atunci când va fi lăsat mai mult timp în parcare, automobilul va fi gata de plecare mult mai repede, fără o vizită la vulcanizare.

Pentru dezvoltarea acestei invenții, firma americană Goodyear a primit ajutoare de stat atât de la Uniunea Europeană cât şi din partea Statelor Unite.

>