Breaking news

A fost creat prezervativul feminin care previne sarcinile nedorite

loading...

De azi și femeile pot să facă sex protejat, purtând un prezervativ, asemeni bărbaților. Prezervativul feminin este un fel de pungă subţire de plastic care căptuşeşte vaginul şi se aşează în interiorul lui cu 8 ore înainte de a face sex.

prezervativul femininFemeile care vor să îl folosească trebuie să pună un inel flexibil de plastic în fundul săculeţului pentru a-l utiliza corect.

Prezervativul feminin este la îndemâna oricui, oferă o oarecare protecţie împotriva bolilor sexuale și transmite căldura corporală mai bine decât prezervativul masculin.

O altă metodă de contracepție este plasturele contraceptiv, recomandat femeilor care uită să își ia pastila contraceptivă.

Plasturele se lipeşte de piele şi se schimbă odată pe săptămână, oferind o protecţie în faţa unei sarcini nedorite de circa trei-patru săptămâni. Plasturele conţine acelaşi tip de hormoni ca şi pilula contraceptivă şi are acceaşi rată de eşec.

Inelul vaginal alcătuit dintr-un plastic moale ce liberează hormoni, este o nouă metodă de contracepție pentru o sarcină nedorită.

loading...