Breaking news

A dispărut caseta martor care dovedea întreruperea emisiei TVR Moldova de către Stelian Tănase

Situație fără precedent la TVR. Caseta martor cu emisia TVR Moldova din data de 7 februarie 2014, când Stelian Tănase a oprit emisia canalului pentru a cenzura difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină, a dispărut. Nu mai există.

beatrice comanescu - stelian tanaseStelian Tănase își acoperă urmele cenzurii aplicate la TVR. Șeful interimar al TVR a avut grijă să facă dispărută caseta martor a emisiei TVR Moldova din data de 7 februarie 2014. Informația a fost confirmată în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro de președintele CNA, Laura Georgescu.

”Nu există caseta martor a emisiei TVR Moldova din data de 7 februarie 2014. TVR spune că nu s-a înregistrat emisia. Ei spun că ar fi o eroare întrucât nu au avut pe ce înregistra pe motiv că achiziția de harduri s-a făcut abia luni”, a spus Laura Georgescu pentru exclusivNEWS.ro.

În aceste condiții, fără dovada întreruperii emisiei TVR Moldova, Stelian Tănase ar putea scăpa basma curată, iar CNA nu prea poate să-l sancționeze.

La aflarea veștii că a dispărut caseta amrtor a TVR Moldova, Beatrice Comănescu, Directorul TVR Internațional a spus că așa ceva este fără precedent: Este obligatoriu să existe casete martor. Toate emisiile se stochează pe niște harduri 2 săptămâni după care pleacă la CNA. Și CNA poate face astfel de monitorizări ale emisiei. Mi se pare halucinant totul, faptul că Stelian Tănase nu recunoaște, faptul că directoarea de programe, Irina Radu, spune că nu trebuia să dau curs ordinului lui Stelian Tănase. Acesta  țipa încontinuu la mine și spunea aici eu vorbesc, nu am avut cu cine să discut. 

Luni, în cadrul conferinței de presă organizată pentru a prezenta grilele TVR, Stelian Tănase a spus că a oprit emisia TVR Moldova și a cenzurat documentarul Moștenirea Clandestină pe motiv că făcea propagandă comunistă. Pe 29 ianaurie 2014, același documentar cenzurat de Stelian Tănase fusese difuzat fără probleme pe TVR 1. Documentarul Moștenirea Clandestină a fost premiat de APTR.