Breaking news

92 milioane euro, ne costă dezăpezirea drumurilor în această iarnă

Dezăpezirea drumurilor ne costă în această iarnă, mai mult cu 68 milioane lei decât anul trecut.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a alocat numai puțit de 401,7 milioane lei pentru curățarea de zăpadă a celor două autostrăzi, spre Pitești și Constanța, și a celor circa 15.500 de kilometri de drumuri naționale. Suma este mai mare cu 68,3 milioane lei decât suma alocată anul trecut.

Și în această iarnă de curățarea de zăpadă drumurilor se vor ocupa tot celevrele firme ale lui Dan Beșciu, Nelu Iordache, Floarea Diaconu și fraților Horpor, respectiv Eurconstruct, Romstrade, Delta ACM și Straco

Umbrărescu, prin intermediul firmelor UMB Spedition și Tehnostrade, vor întreține toate drumurile din Moldova pentru 45,4 milioane de lei, respectiv 10,4 milioane de lei.Tot pentru sub 50 de milioane de lei, respectiv pentru 49,8 milioane de lei vor fi deszăpezite și drumurile din Oltenia, unde un contract are și Theodor Berna, cel care deține Tenologica Radion.
Până în prezent au fost încheiate 43 de contracte subsecvente pentru perioada iernii 2011, 2012, astfel, DRDP București – 14 contracte, DRDP Craiova – 5, DRDP Timișoara – 5, DRDP Cluj – 7, DRDP Brașov- 5, DRDP Iași – 2, DRDP Constanța -5.