Breaking news

8700 de persoane în stradă

Aproximativ 9.000 de persoane au ieşit duminică în stradă pentru a cere demisia lui Băsescu.

Potrivit datelor furnizate de Jandarmeria Română, duminică au fost organizate proteste în 34 de judeţe din toată ţara la care au participat circa 8.700 de persoane.

Cei mai mulţi manifestanţi au fost în Bucureşti, peste 3,000, la Timişoara circa 2.000 de persoane şi câte 500 la Bistriţa Năsud, Cluj, Craiova şi Iaşi.

În urma protestelor violente de duminică seară din zona Piaţa Unirii din Capitală, jandarmii au ridicat de pe străzi 274 de persoane. Acestea au fost conduse la secţiile de poliţie, amprentaţi şi amendaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Printre aceştia au fost dientificaţi de către autorităţi şi 7 suporteri de la echipa Petrolul.

Jandarmii au intervenit numai atunci când au fost agresaţi. Colegii noştri, pompierii, au fost atacaţi de asemenea cu pietre şi cărămizi. Nimeni nu a folosit însă gloanţe de cauciuc. 10 jandarmi au necesitat îngrijiri medicale iar doi dintre ei se află internaţi în spital. Aproximăm la nivel naţional că au ieşit în stradă aproximativ 8.700 de persoane şi 2.000 de jandarmi”, a declarat maiorul Aurel Moise.

În urma protestelor violente de duminică seară din centrul Capitalei, patru jandarmi au fost răniţi, un protestatar, cât şi doi jurnalişti ai Antena 3, printre care şi reporterul Petre Nechita, care a fost lovit în cap, de protestatarii din zona Piaţa Unirii.