Breaking news

800 de persoane tratate greșit pentru că medicii au falsificat analizele medicale

Procurorii au reținut vineri 42 de medici acuzați că falsificau rezultatele analizelor de laborator și mai apoi decontau serviciile la Casa Națională de Sănătate, producând un prejudiciu de jumătate de milion de euro.

analize falsificatePotrivit anchetei procurorilor, circa 800 de persoane au primit analize fictive, în baza cărora au fost tratate greșit de boli de care nu sufereau.

Laboratoarele nu aveau reactivi şi aparatură care să permită realizarea în mod corect a analizelor medicale.

42 de medici şi angajaţi ai laboratoarelor sunt acuzaţi că au pus în pericol viaţa a mii de pacienţi prin falsificarea buletinelor de analize.

Cele mai multe dintre rezultate era puse după ochi. Procurorii susţin că bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost prejudiciat astfel cu 500.000 de euro pentu că s-au emis 14.000 de bilete de trimitere false. 

În scandal este implicat şi un medic cardiolog de la Spitalul Elias. Sergiu Bârsan, în vârstă de 40 de ani, a fost ridicat dintr-o pensiune din Drobeta Turnu Severin. Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi aveau pe numele lui un mandat de aducere, eliberat de Tribunalul Bucureşti. Medicul are calitatea de învinuit.