Breaking news

80% dintre români cred că meciurile din Liga I sunt trucate

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de IRES, 80% dintre români cred că meciurile din campionatul intern sunt trucate și că vinovați pentru dezastrul din fotbalul românesc, sunt toți oamenii implicați în acest sport.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES a realizat un studiu cu privire la percepția populației față de fenomenul competițional fotbalistic din România și a inventariat totodată atitudinile și aprecierile respondenților cu privire la violența din fotbal, dar și pe cele legate de investigațiile legate de corupția din acest domeniu sportiv.

Potrivit sondajului IRES, 42% dintre români sunt pasionați de fotbal, 38% au o părere proastă despre acest sport iar 23% foarte proastă.

Când vine vorba de urmărit competițiile fotbalistice, 65% dintre români urmăresc meciurile la televizor, 19% la radio, 19% pe stadion și 16% pe internet.

39% dintre repondenți au declarat că țin cu Steaua București, 12% cu Dinamo și doar 6% cu Rapid.

La capitolul fotbaliști preferați, Hagi este pe primul loc cu 22%, Mutu pe locul 2 cu 21% iar Chivu pe locul trei cu 10%.

Cel mai urmărit canal de sport este sport.ro, ales de 27% dintre români, în timp ce la Digi Sport se uită 24% dintre români, iar GSP TV este preferat de 20% dintre români.

Sondajul de opinie s-a desfășurat în perioada 1-2 noiembrie 2011, pe un eșantion de  1.546 indivizi, de 18 ani și peste. Marja de eroare a sondajului este de  ± 2,5%.