Breaking news

80.000 de sindicaliști vor protesta în octombrie la București

După mai multe discuții și negocieri, liderii confederaţiilor sindicale au căzut de comun acord să organizeze un miting de proporții  la care să participe  70.000 – 80.000 de oameni.

miting-pofesori-vtProgramat inițial pe 7 octombrie, mitingul ar putea fi amânat, întrucât liderii de sindicat consiteră că nu au timp să mobilizeze 80.000 de oameni într-un timp atât de scurt. Preşedintele confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hosu a precizat că protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care ţin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de muncă, Legea pensiilor şi cea a salarizării.

La protest vor participa inclusiv poliţiştii, care  au cerut organizarea de acţiuni comune de protest.

Preşedintele CNSRL Frăţia, Marius Petcu, a declarat că toate acţiunile anunţate până pe 7 octombrie de către sindicalişti rămân în picioare, dar a precizat că liderii confederaţiilor iau în calcul posibilitatea amânării mitingului de protest organizat de Ziua Mondială a Muncii Decente în 7 octombrie, întrucât timpul ar putea fi prea scurt pentru a putea mobiliza circa 70-80 de mii de oameni în acţiunea comună pe care o doresc sindicatele.

Un alt motiv pentru care mitingul din 7 octombrie ar putea fi amânat îl reprezintă acţiunile de protest ale sindicaliştilor din educaţie care vor avea loc în 5 octombrie.

Liderii confederaţiilor sindicale iau în calcul faptul că cei 10.000 de sindicalişti din educaţie, care vor ieşi în stradă în 5 octombrie ar putea fi mai greu mobilizaţi să protesteze din nou peste alte două zile.