Breaking news

8 caracteristici ale stilului de amenajare scandinav

Având un stil minimalist, cu un design curat care nu se va demoda niciodată, stilul scandinav este unul dintre cele mai bune alegeri pentru a face un spațiu confortabil. Este atât de popular deoarece atinge latura noastră care își dorește ordine, dar și cea care aspiră către un interior primitor. 

Designul interior scandinav este un stil minimalist care utilizează un amestec de texturi și nuanțe moi, pentru a face decorul elegant și modern să se simtă cald și confortabil. El pune accent pe liniile curate și pe utilitatea mobilierului simplu, funcțional și frumos. 

În plus, este cunoscut pentru paletele sale de culori minimaliste, cu accente moderne. Aranjamentele scandinave pun mare accent pe lumina naturală, care este foarte apreciată în țările nordice. 

Vrei să și tu să obții aspectul pentru care țările nordice sunt atât de cunoscute? Urmează recomandările din acest articol și vezi aici ce produse îți dorești pentru casa ta. 

  1. Folosește textile care încălzesc

Majoritatea țărilor scandinave au un climat cu temperaturi extrem de reci, din acest motiv textilele calde sunt foarte des utilizate. Acestea includ covoare din lână, din piele de oaie sau mohair, pături, cuverturi și orice altceva care contribuie la un interior confortabil și cald, mai ales în timpul iernii. 

2. Pune accente decorative simple

Nu uita că este vorba despre simplitate. Astfel încât, va trebui să alegi întotdeauna accente decorative care nu sunt deloc complicate, cum ar fi o vază elegantă din ceramică ori perne cu imprimeuri geometrice simple. 

3. Mixează lemnul cu finisajele metalice

Lemnul este foarte apreciat în stilul scandinav, atât în pardoseală, cât și în mobilier și corpurile de iluminat. Tendințele recente au inclus finisajele metalice, cum ar fi aplicele din cupru și pandantivele din alamă. Acestea pot fi montate pe un tavan din lemn, pentru o notă de strălucire care va lumina întregul spațiu. 

4. Umple casa cu plante și flori proaspete

Elementele naturale atât de apreciate în stilul scandinav includ plantele și florile proaspete, care adaugă culoare și frumusețe interioarelor. În plus, casa ta va obține o energie vie care se va transmite în fiecare cameră. 

5. Alege culori neutre

Culorile incluse în paleta scandinavă includ nuanțe de gri, alb, maro și negru. Atunci când alegi să decorezi un interior în acest stil, concentrează-te pe culori neutre, care ajută la obținerea acestui decor atât de curat și liniștitor pentru casa ta. Accentele de culoare, cum ar fi verde sau fucsia vor pune și mai mult în evidență simplitatea decorului general. 

6. Păstrează spațiile libere

O altă caracteristică importantă a stilului scandinav este obținerea unor interioare care nu sunt aglomerate, prin urmare evită dezordinea inutilă și organizează spații de depozitare cât mai inteligente. Vei obține astfel un interior relaxant și odihnitor. 

7. Vopsește podeaua într-o culoare luminoasă

Pe cât posibil, alege o podea din lemn pe care s-o vopsești în alb sau într- culoare deschisă, naturală. Un parchet laminat poate fi un compromis acceptabil cu singura condiție să ajute la obținerea unui spațiu luminos și echilibrat, emanând în același timp o atmosferă primitoare. Încălzirea prin pardoseală este un detaliu care îți va oferi multe stasfacții atunci când vine iarna.

8. Elimină perdelele și draperiile

Lumina este un detaliul de bază în designul scandinav, astfel încât orice element care o poate bloca trebuie eliminat. Perdelele și draperiile sunt înlocuite cu storurile simpliste, din material alb. 

9. Iluminatul puternic

Țările scandinave se bucură pentru perioadă foarte scurtă de lumina naturală, în general aproximativ 7 ore pe zi. Acest detaliu trebuie compensat cumva, prin corpurile de iluminat care trebuie să asigure o stare de spirit pozitivă. Este acceptat atât designul modern cât și cel industrial, cum ar fi lămpile suspendate ori lămpile de perete. 

Sursa: Vivre

Link poza: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1sOgVdyrupa18FoCzT4-Bng2sZKngVdsf

>