Breaking news

8 Bijuterii care nu oxidează

Motivele pentru care se oxidează bijuteriile sunt diferite, de la nepurtarea lor, la pH-ul purtătorului, expunerea la anumite substanțe sau la caracteristicile materialului din care este realizat. Cele predispuse la schimbări drastice de aspect sunt cuprul și nichelul, care oxidează rapid în contact cu pielea. Sunt însă și unele bijuterii care nu oxidează, mai ales dacă sunt purtate și întreținute corespunzător.

Colierele, brățările și inelele din aur

Aurul solid este un metal prețios care nu oxidează în contact cu aerul sau apa, de aceea bijuteriile confecționate din acest material își păstrează pentru un timp îndelungat frumusețea și strălucirea. De aceea, alegerea unor bijuterii de aur de 14K este o opțiune excelentă atât în cazul colierelor, cât și al cerceilor, brățărilor sau a altor accesorii.

Bijuteriile din oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este un material mai dur decât argintul. Bijuteriile din oțel inoxidabil sunt realizate dintr-un aliaj ce prezintă elemente precum fier, nichel, crom și au devenit la mare căutare astăzi datorită prețului avantajos.

Bijuteriile din titan pur

Pentru că nu oxidează și este un material foarte rezistent, mulți oameni aleg verighete din titan, inele sau piercing-uri. Titanul nu oxidează, nu corodează și nu provoacă alergii.

Colierele și brățările din perle

Versatile, dar totodată elegante, colierele și brățările din perle sunt preferate de doamnele și domnișoarele din toată lumea pentru că nu-și schimbă aspectul niciodată.

Accesoriile din mărgele și pietre semiprețioase

Broșele, brățările și colierele din cuarț, jad, citrin, ametist și alte pietre semiprețioase nu oxidează și se potrivesc de minune la ținute elegante și rafinate, într-un stil clasic.

Bijuterii handmade

Piața de bijuterii handmade este în continuă creștere în România. Chiar dacă nu sunt prețioase precum cele enumerate mai sus, pandantivele, cerceii și brățările realizate de maeștrii artizani sunt accesorii potrivite personalității celui care poartă. Acestea pot fi purtate în orice moment al zilei, fiind un accesoriu ce oferă o notă de personalitate ținutei alese.

Bijuterii din platină

Platina este unul dintre cele mai scumpe și rare metale prețioase. Pentru că nu se oxidează când este expusă la aer, este o alegere perfectă pentru numeroși bijutieri în crearea unor piese statement nobile, nu doar prețioase.

Brățări din tungsten

Folosit prima dată în confecționarea brățărilor pentru ceasurile elvețiene, tungstenul (wolfram) este utilizat în zilele noastre pentru mai multe accesorii: inele, verighete, brățări masive etc.

>