Breaking news

8.800 de tratate ale României, vor fi stocate într-un modul on-line

loading...

Primul modul on-line al bazei de date electronice pentru evidenţa tratatelor bilaterale şi multilaterale la care România este paerte va fi lansat de Ministerul Afacerilor Externe(MAE), în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

internetMAE îndeplineşte funcţia de depozitar al tratatelor bilaterale încheiate la nivel statal sau guvernamental precum şi a unor tratate multilaterale. Totodată, MAE păstrează şi copiile certificate ale tuturor tratatelor multilaterale la care România este parte. În evidenţa Direcţiei Drept Internaţional şi Tratate a MAE figurează peste 8800 de tratate bilaterale şi un număr semnificativ de tratate multilaterale semnate sau ratificate de România.

Baza de date informatizată reprezintă un instrument util, deoarece datele provenite din evidenţele MAE care vor putea fi accesate, privind tratatele în vigoare sau pentru care România a îndeplinit procedurile de intrare în vigoare, sunt unice la nivel naţional şi în ansamblu nu pot fi procurate din alte surse.

În această primă etapă va putea fi accesată aproximativ o treime a tratatelor bilaterale, la care România este parte şi care se află în gestiunea Ministerului Afacerilor Externe.  Finalizarea sistemului informatizat de evidenţă a tratatelor va avea loc în 2012, când tratatele bilaterale şi un număr semnificativ de tratate multilaterale la care România este parte vor putea fi accesate on-line.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>