Breaking news

7 sfaturi pentru a-ți pregăti mașina pentru sezonul rece

Pregătirea mașinii pentru sezonul de iarnă este foarte importantă dacă vrei să fii în siguranță pe drum. Este absolut necesar ca mașina să fie echipată cu anvelope de iarnă și alte accesorii pentru a putea fi condusă pe zăpadă.

 

Indiferent dacă vehiculul dumneavoastră primește modificări specifice pentru iarnă la un service sau dacă o faceți singur, există câteva lucruri de luat în considerare atunci când vă pregătiți vehiculul pentru iarnă.

 

Pentru a te ajuta în pregătirea noului sezon, îți punem la dispoziție următoarele sfaturi pe care sperăm că le vei lua în considerare.

 

 

1. Schimbarea sau verificarea anvelopelor

 

În primul rând, schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă nu cred că mai intră în discuție. În alegerea cauciucurilor de iarnă aveți în vedere drumurile pe care urmează să circulați, manevrabilitatea, frânarea și alte detalii ce țin de performanța acestora. Pentru a găsi anvelopele potrivite, vă recomandăm un mic research pe webiste-urile de specialitate sau vizionarea review-urilor pe YouTube.

 

Un alt detaliu important este alegerea unui singur model de anvelope pentru toate roțile. În caz contrar pot apărea disconforturi în ceea ce privește manevrabilitatea sau uzură pieselor.

 

 

2. Verificarea bateriei

 

Una dintre cele mai problematice componente odată cu începerea sezonului rece este bateria. Este important ca aceasta să fie păstrată într-o stare complet încărcată și bornele curate, pentru a evita pierderile de tensiune. Este recomandată vizita în service auto pentru a supune bateria unor teste cu ajutorul echipamentelor profesionale.

 

3. Verificarea ștergătoarelor și lichidului de parbriz

 

Pentru a evita problemele atunci când îți dorești dezghețarea parbrizului sau curățarea eficientă a acestuia când vremea este nefavorabilă în perioadele de iarnă, verifică stergatoarele astfel încât să nu fie uzate. Pe lângă, ai în vedere alegerea unui lichid de parbriz pe bază de alcool, special pentru iarnă, acesta este de obicei de culoare albastră, iar pe eticheta este notată temperatura de congelare.

 

4. Lanțurile antiderapante

 

Foarte importante, dotarea cu lanțurile antiderapante este absolut necesară. Acestea te pot salva de foarte multe probleme în cazul în care mașina rămâne blocată. Nu uita să adaugi în inventarul tău și accesorii, cum ar fi lopată pentru zăpadă, mănuși de protecție, racletă de gheață, soluții de dezghețare etc.

 

 

5. Verificarea lichidelor

 

Un prim lichid pe care trebuie să îl verifici este Antigelul. Acesta este folosit pentru răcirea motorului care creează un circuit închis dintre motor, de unde preia temperatura și radiator, unde aceasta este răspândită. Aveți în vedere proprietățile antigelului atunci când vă gândiți la schimbul sau suplimentarea acestuia.

 

6. Verificarea sistemului de încălzire

 

Este absolut necesară verificarea sistemului de încălzire și înlocuirea eventualelor piese defecte pentru a nu apărea eventuale probleme neașteptate ce pot crea disconforturi imense atunci când vă deplasați spre punctele de interes.

 

7. Verificarea sistemului de frânare

 

Existența unor defecțiuni ale sistemului de frânare poate crea probleme în orice perioadă a anului, de aceea este absolut necesară verificarea acestuia odată cu venirea sezonului rece. O bună funcționare a frânelor îți garantează siguranța ta, dar și a celorlalți participanți la trafic. Ai în vedere verificarea conductelor, lichidelor, etrierilor și plăcuțelor.

 

Nu uita să verifici și să te asiguri că și frâna de mână funcționează corect. În sezonul rece nu este tocmai recomandată folosirea acesteia din cauza posibilității de a îngheța, de aceea poți lăsa mașina în treapta 1.

 

În concluzie, venirea sezonului rece implică o pregătire complexă asupra mai multor factori pentru a asigura eficiența și performanța vehiculului tău. Pentru a evita probleme, mergi într-un service auto pentru verificari și ocupă-te de pregatire cu mult timp înainte de începerea sezonului.

>