Breaking news

7 sfaturi de parenting pentru mămici la început de drum

Oferta de cărți pentru părinți este în prezent foarte generoasă, iar vestea bună este că ele chiar conțin o mulțime de sfaturi de luat în considerare. Doar că simpla verificare a listei de cărți și alegerea unora potrivite pentru tine, poate fi o sarcină descurajantă. De unde atâta timp pentru citit, când tu ai de îngrijit un pui de om? Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai bune sfaturi de parenting pentru mămicile la început de drum, astfel încât totul să fie cât mai ușor pentru tine. 

Poate cel mai important sfat pe care îl vei primi vreodată este că toată lumea face greșeli. Chiar și tu vei face dar e important să te ierți și să mergi mai departe. 

  1. Lucrează împreună cu soțul tău ca o echipă

Un copil are și mamă și tată, asta înseamnă că îngrijirea lui nu este în exclusivitate responsabilitatea ta. Sigur, tu ești cea care îl alăptează și care stă probabil cel mai mult cu bebe, însă tati va trebui să se implice și el. În primul rând pentru a crea o legătură cu copilul, iar în al doilea rând pentru a-ți oferi și ție un moment de respiro. 

2. Este în regulă dacă bebelușul tău își pare un străin

Ne așteptăm ca fiecare mămică să fie lovită brusc de instinctele materne și să-și iubească bebelușul la nebunie încă din primele clipe de viață ale acestuia. Adevărul este că multe mame simt că sunt puse în fața unei provocări copleșitoare. Dacă atunci când îl ții pe bebe în brațe îl simți ca pe un străin, nu te îngrijora. Poate dura puțin până te obișnuiești cu noul tău statut. 

3. Ignoră sfaturile de pe internet

Nu parcurge tone de postări ale mămicilor care se prezintă ca fiind perfecte. Nimic nu te face să te simți mai rău, ca proaspătă mămică, decît să vezi pe altcineva că se descurcă impecabil, în condițiile în care tu nu te-ai spălat pe cap de o săptămână. În schimb, concentrează-te pe viața reală, pe bebelușul tău și pe nevoile voastre. Poate ar trebui să știi că în spatele fiecărei postări perfecte din online, există o întreagă armată de oameni care lucrează la asta. 

4. Fă mai puțin

Majoritatea mamelor cred că trebuie să fie superfemei și să se achite cu succes de toate sarcinile noi și vechi pe care le au. Ceea ce bebelușul tău are nevoie mai mult decât orice, este o mamă odihnită, prezentă și conștientă de sine. Învață să fii blândă cu tine, să afli care sunt prioritățile cu adevărat importante și cum să te conectezi cu adevărat la bebelușul tău. 

5. Fiecare bebeluș este diferit

Dacă ești la primul copil, este important să știi că fiecare bebe are trăsături, comportamente și personalitate unice. Dacă ai un bebeluș agitat, asta nu are legătură neapărat cu calitățile tale de părinte. Nu este vina ta dacă cel mic plânge mult, cu condiția sa nu-i neglijezi nevoile. 

6. Acceptă ajutorul celorlalți

Este ușor să crezi că poți să le faci singură pe toate. Dar, la un moment dat s-ar putea să clachezi. Evită momentele acestea, acceptând încă de la început că nu există niciun premiu dacă faci totul singură. Atunci când cineva se oferă să pregătească masa, să spele pe jos ori să întindă rufele, spune da. Fiecare ajutor suplimentar înseamnă mai multă energie pentru tine, mai multă odihnă sau doar o pauză în care te poți îndrepta cu adevărat doar spre nevoile celui mic. 

7. Ai încredere în tine

Vei vedea că ești înconjurată doar de binevoitori, care te vor copleși cu sfaturile lor nesolicitate. Nu uita că tu îl cunoști cel mai bine pe copilul tău și trebuie să ai încredere în propria ta voce interioară. 

Foto

>