Breaking news

7 greșeli pe care să le eviți atunci când cumperi un frigider

Atunci când doriți să achiziționați un frigider, este important să evitați câteva capcane; altfel, veți fi nevoiți să suportați consecințele unei decizii greșite pentru mulți ani.  Cu puțină planificare în avans, veți reuși să evitați orice neplăcere.

Fie că nu se gândesc la un model potrivit cu stilul casei, fie că nu țin cont de capacitate și de nevoile de depozitare a alimentelor sau de modul de funcționare a sertarelor, mulți cumpărători ajung să regrete graba în care au ales frigiderul și consideră că au risipit banii. În rândurile următoare, vom analiza unele din greșelile pe care oamenii le fac atunci când achiziționează un frigider dintr-un magazin fizic sau online.

Care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac cumpărătorii de frigidere

  • Achiziționarea unui frigider doar în funcție de marcă

Mulți oameni cumpără aparate pe baza a ce au mai auzit despre o anumită marcă pe care o consideră bună, considerând că orice produs purtând acea etichetă nu poate să fie decât perfect. Ce nu iau ei în calcul este faptul că acele frigidere bune produse de mărcile de top sunt și cele mai scumpe. Din păcate, modelele din gama inferioară oferite de aceiași producători nu oferă un raport calitate-preț corect. Cumpărătorul ar trebui să se ghideze după principiul “cele mai bune caracteristici pentru cel mai mic preț posibil”. Trebuie să vă faceți un buget înainte de a începe să căutați astfel încât să nu fiți copleșit de numărul de opțiuni disponibile. 

   2. Cumpărarea unui stil nepotrivit

Frigiderele vin într-o gamă variată de forme, dimensiuni și modele, fiecare cu avantaje și dezavantaje. Chiar dacă unele frigidere costă mai puțin, ele nu vor oferi caracteristici sofisticate, în timp ce altele s-ar putea să aibă cele mai recente caracteristici în materie de design, dar un preț uriaș și dimensiuni la fel de mari.

Frigiderele clasice au o secțiune principală de răcire pentru alimente proaspete și un compartiment de congelare mai mic, deasupra acesteia. Dacă aveți o familie mare și multe alimente de depozitat, cu siguranță veți dori ceva mai încăpător. Acest frigider este, însă, foarte accesibil și compact. Puteți să vă faceți o idee despre acest tip de frigider pe altex.ro. Dacă vă doriți un frigider cu mai mult loc pentru alimente congelate, există unele cu sertare de congelator în partea de jos. Efortul de a vă apleca să luați produsele congelate, totuși, s-ar putea să vă coste dacă aveți probleme cu spatele. Aveți în vedere acest aspect al sănătății dumneavoastră înainte de a alege acest model!

Modelele care oferă un compromis între economisirea spațiului și oferirea de caracteristici suplimentare sunt cele cu uși duble. Acestea sunt relativ înguste, cea pentru congelator aflându-se în stânga, iar cea pentru frigider în dreapta. Acest model are, totuși, o mulțime de spațiu de depozitare și dotări sofisticate: mașini de gheață în interior, dozatoare de apă, comenzi tactile.

Frigiderul de tip ușă franceză înglobează cele mai avansate caracteristici și este combinație între modelul cu uși duble și cel cu congelator în partea inferioară. Acest tip de frigider include funcții inteligente, conectate și compartimente speciale, dar are un preț pe măsură.

      3. A nu verifica potrivirea ca dimensiune

Indiferent de tipul de frigider la care vă hotărâți, cel mai important pas este acela de a verifica potrivirea ca dimensiune. Măsurați de două ori înainte de a cumpăra o dată! Acest lucru este cu atât mai important în cazul în care noua achiziție va înlocui frigiderul dumneavoastră actual care se află într-un colț încastrat în dulapuri încorporate. Păstrați un spațiu liber suplimentar în jurul zonei pentru a permite circulația aerului și pentru a opera cu ușurință frigiderul în caz de nevoie. 

Măsurați și adâncimea blatului, căci unele frigidere pot să iasă mult dincolo de tejghea. Măsurați spațiul liber care vă rămâne pentru a deschide ușile frigiderului sau pentru a trece pe lângă el. Nu uitați să măsurați și punctele de intrare, cum ar fi ușa de la intrare sau holurile!

4.  Culoarea nepotrivită a frigiderului poate influența decorul bucătăriei

Aspectul frigiderului pentru care vă decideți este un lucru important. Culoarea frigiderului are impact asupra decorului unei bucătăriei, asupra interioarelor dumneavoastră. Noul dumneavoastră frigider ar trebui fie să se potrivească cu culoarea altor aparate din încăpere fie, dacă doriți să fie piesa de rezistență, să alegeți o culoare sau un model cu totul aparte. Dacă nu sunteți sigur ce finisaj se va potrivi casei dumneavoastră, alegeți opțiunile standard alb, oțel inoxidabil sau negru. 

   5. Ignorarea costurilor pentru energie

Frigiderele consumă foarte multă energie. De aceea, luați în considerare costurile energetice pe termen lung, nu vă uitați doar la prețul de achiziționare al aparatului. Se recomandă să căutați o unitate eficientă care vă va permite să economisiți energie. Verificați eticheta de pe frigider, astfel puteți determina dacă o unitate este eficientă din punct de vedere energetic sau nu. 

   6. Ignorarea zgomotului făcut de aparat

 Unele frigidere mai ieftine pot face mult zgomot, ceea ce ar putea să fie o problemă. Dacă intrați într-un magazin fizic, întrebați vânzătorii despre acest aspect sau puteți testa unitatea într-un showroom înainte de a o cumpăra. Dacă doriți să faceți achiziția online, verificați recenziile lăsate de alți clienți. 

    7.  Ignorarea altor detalii

Nu treceți cu vederea detaliile despre interior, cum ar fi ușurința de a deschide și închide sertarele sau marginile ascuțite care ar putea zgâria mâna! Verificați dacă frigiderul are toate compartimentele de care aveți nevoie! De asemenea, dacă doriți să aveți un aparat de gheață sau un distribuitor de apă cu umplere automată, verificați dacă există o conductă de apă în apropiere.

Ținând cont de toate aceste indicii, vă asigurați că faceți achiziția potrivită și vă veți putea bucura pe deplin de toate beneficiile unui frigider nou.

Sursă foto: Pixabay.ro

>