Breaking news

7 greșeli pe care multă lume le face la birou

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil că vă petreceți cea mai mare parte a zilei de lucru stând la un birou. Și, deși s-ar putea să nu sune ca o mare problemă, adevărul este că există o mulțime de lucruri mici pe care le puteți face greșit atunci când stați la birou toată ziua. De la modul în care îți aranjezi mobila până la modul în care îți organizezi lucrurile pe birou, micile greșeli pot duce la probleme în timp, inclusiv de sănătate.

 

Stați prea mult timp pe scaun

Dacă vă petreceți cea mai mare parte a programul de lucru stând la birou riscați să dezvoltați mari probleme de sănătate, de la cele cardiace și până la diabet. O soluție simplă pentru a reduce riscurile este să investiți într-un birou reglabil pe înălțime. Acesta vă permite să alternați între statul pe scaun și statul în picioare.

 

Nu aveți suficient spațiu de depozitare

Dacă biroul este aglomerat de hârtii și alte materiale, poate fi greu să vă concentrați asupra muncii pe care o aveți de făcut. Pentru a rezolva această problemă, încercați să găsiți modalități de a crea mai mult spațiu de depozitare. De exemplu, ați putea să investiți într-un dulap de arhivare sau în câteva rafturi pentru birou. Alternativ, ați putea încerca să folosiți un organizator de birou pentru a păstra lucrurile în ordine.

 

Nu folosiți o tavă pentru tastatură

Dacă tastezi la calculator pentru perioade lungi de timp, este important să folosești o tavă pentru tastatură. În caz contrar, riscați să vă deteriorați încheieturile și antebrațele. De asemenea, tăvile pentru tastatură vă ajută să vă păstrați biroul mai organizat, oferindu-vă un loc unde să vă depozitați tastatura atunci când nu o folosiți.

 

Monitorul este prea jos

Dacă monitorul dvs. este prea jos, acesta poate provoca dureri de gât și de spate. Pentru a evita această problemă , încercați să vă ridicați monitorul astfel încât să fie la nivelul ochilor. Alternativ, ați putea dori să investiți într-un suport de monitor reglabil care să vă ajute să vă ajute să reglați cu ușurință monitorul.

 

Nu faceți pauze

Stând la birou ore în șir poate fi obositor, dar și periculos pentru organism. De altfel, sedentarismul este una dintre marile probleme ale secolului21.

Pentru a evita posibile probleme de sănătate, asigurați-vă că luați pauze pe parcursul zilei. Ridicați-vă și plimbați-vă pentru câteva minute la finalul fiecărei ore. Alternativ, dacă ați urmat deja primul sfat și ați achiziționat un birou reglabil pe înălțime puteți investi și într-o bandă de mers care să vă permită să rămâneți activ pe tot parcursul zilei.

 

Nu beți suficientă apă

Este important să rămâneți hidratat pe tot parcursul zilei . Dacă este posibil , încercați să beți opt pahare de apă pe zi. Dacă nu beți suficientă apă veți ajunge să aveți probleme de concentrare iar în timp chiar să dezvoltați probleme mai grave cum sunt pietrele la rinichi.

Mâncați la birou

Mâncatul la birou poate fi dezordonat și nici nu este tocmai sănătos. Dacă este posibil, încercați să vă îndepărtați de birou în timpul prânzului, astfel încât să vă puteți relaxa și să vă bucurați de masă în pace.

 

 

 

 

 

>