Breaking news

7 gadgeturi esențiale în orice călătorie reușită

Dacă îți plac aventurile la mare, la munte și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, ești probabil mereu gata să împachetezi.

Poate fi o adevărată provocare atunci când îți dorești să eviți bagajele voluminoase fără a lăsa în urmă lucruri esențiale. Ai nevoie atât de haine și produse de îngrijire personală adecvate, cât și de anumite gadgeturi care pot face clipele petrecute într-o destinație favorită mai plăcute.

Pentru a putea face alegerile necesare mai ușor, poți descoperi în continuare o listă de 7 gadgeturi care sunt esențiale pentru orice călătorie reușită. 

1. Telefonul mobil

Fie că vrei să fii în permanentă legătură cu persoanele dragi, să schimbi o rezervare în drum spre destinația favorită, să generezi un traseu către o adresă necunoscută sau să capturezi poze și videouri în cea mai bună calitate, telefonul mobil este indispensabil. Modelele moderne cum sunt telefoanele Samsung oferă suficientă putere de procesare inclusiv pentru sesiuni de gaming intense. În același timp, multiplele obiective, pe care telefoanele mobile de ultimă generație le includ în structura camerelor, rivalizează inclusiv aparatele foto DSLR. 

2. Căștile

Fie că preferi căștile cu fir sau cele wireless, o pereche confortabilă și performantă este un gadget esențial pentru orice călătorie. Indiferent dacă vrei să te bucuri de filme, muzică și jocurile preferate în timpul zborului sau să eviți zgomotele inevitabile ale unui aeroport aglomerat, aceste căști se vor dovedi indispensabile. Este preferabil un model cu o autonomie a bateriei cât mai mare. Totodată, dacă optezi pentru căști cu fir, sunt mai utile cele cu un design pliabil pentru că vor fi mai ușor de inclus în bagaje. 

3. Bateria externă

Pentru că nu este mereu disponibilă o priză atunci când ești în căutarea următoarei tale aventuri, este important să ai la îndemână o baterie externă care poate încărca rapid bateria telefonului sau a unui alt dispozitiv mobil pe care îl utilizezi constant. Modele disponibile au adesea dimensiuni compacte, dispun de porturi compatibile cu multiple electronice și sunt accesibile ca preț. Unele pun la dispoziție inclusiv tehnologii de încărcare rapidă. 

4. Alimentatorul universal

În cazul în care, destinația ta preferată se află într-un alt colț al lumii, un gadget esențial care nu poate lipsi din bagajul tău este alimentatorul universal. Nu toate țările din lume folosesc aceleași tipuri de prize, deci este necesar un astfel de alimentator pentru a putea reîncărca dispozitivele preferate. Este util să optezi pentru un model prevăzut cu multiple porturi de încărcare, inclusiv USB și USB Type C. 

5. Camera de acțiune

Atunci când experiențele planificate sunt prea frumoase pentru a fi imortalizate doar într-o fotografie, o cameră de acțiune se poate dovedi esențială pentru a retrăi clipele palpitante experimentate ori de câte ori dorești. Fie că este vorba de parcurgerea unui traseu cu tiroliana sau un zbor cu parapanta, o astfel de cameră va livra imagini impresionante. 

6. Selfie Stick-ul

Dacă vrei ca pozele tale să arate cât mai bune, combină telefonul sau camera de acțiune preferată cu un selfie stick. Unele modele includ și un tripod care asigură stabilitate sporită și o telecomandă care permite capturarea pozelor simplu și rapid. De regulă, acest tip de gadget este compatibil cu majoritatea tipurilor de dispozitive, dar este preferabil să verifici acest aspect înainte de a achiziționa un anumit model. 

7. Routerul de călătorie

Pentru a putea conecta dispozitivele preferate la o rețea wireless cât mai sigură atunci când călătorești, este bine ca lista de gadget-uri esențiale să includă și un router de călătorie. În cazul în care constați anumite probleme de semnal wireless, un astfel de router poate realiza amplificarea necesară pentru o conexiune stabilă. Totodată, deoarece majoritatea rețelelor publice nu sunt securizate, firewall-ul intern al unui astfel de gadget te va proteja în timpul navigării pe internet. 

Nu uita să incluzi aceste șapte gadget-uri esențiale în bagajul tău și șansele de a te bucura de o călătorie plăcută vor fi mai mari indiferent de activitățile preferate și destinația aleasă. 

Imaginea poate fi descărcată de aici.

>