Breaking news

7 cărți de educație financiară ideale pentru plajă

Indiferent dacă îți place sau nu să înoți ori să te bronzezi pe nisipul fierbinte, atunci când mergi la plajă este momentul ideal să te dedici acelei cărți de educație financiară pe care așteptai de foarte mult timp să o citești.

De ce? Pentru că în vacanță timpul este de partea ta și mai important decât orice, ai mintea destul de limpede ca să poți înțelege cu adevărat aspecte esențiale despre bani, economie sau administrarea corectă a finanțelor personale. Deși gusturile în materie de lectură diferă de la o persoană la alta, mai mult ca sigur poți alege o carte potrivită pentru tine din această listă cu sugestii de opere ce tratează subiecte de natură financiară pe care ți le propunem.

1. Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki

Te gândești că este necesar să câștigi mulți bani ca să te îmbogățești? Robert Kiyosaki demontează acest mit prin faimoasa lui carte de educație financiară. Autorul le oferă cititorilor săi o perspectivă economică unică și le arată cât de ușor pot ajunge să cunoască independența financiară. Dacă obișnuiești să apelezi la un împrumut online rapid ca să faci față cheltuielilor lunare ori în situațiile urgente, îți va prinde bine această carte întrucât te învață foarte multe despre bani. Mai exact, în opera sa, Robert Kiyosaki povestește despre două figuri paterne care i-au schimbat viața. Tatăl său natural, un erudit, cu multe diplome, a fost sărac, însă tatăl celui mai bun prieten, un om care a terminat doar școala generală, a ajuns foarte bogat. Pornind de la aceste considerente, autorul ne explică ce reprezintă și cum poate fi atins succesul financiar pentru a ne construi un viitor luminos.

2. Secretele minții de milionar – T. Harv Eker

Ca să ajungi milionar trebuie să gândești ca unul, iar T. Harv Eker te învață în această carte 17 lecții importante despre cum să-ți schimbi gândurile ca să te îmbogățești. Manuscrisul de excepție tratează banii din ambele perspective, și anume practică și mentală și contribuie la transformarea credințelor bolnăvicioase în credințe sănătoase pentru viața financiară.

3. Săptămâna de lucru are 4 ore – Tim Ferriss

Nu doar că este o carte ideală pentru plajă, ci și una care te poate ajuta să ai biroul pe plajă. Tim Ferriss oferă o perspectivă interesantă despre modul în care ne trăim viața în societatea actuală și ne explică trucuri prin care muncește cel mult 4 ore pe săptămână, dar câștigă zeci de mii de dolari.

4. Cel mai bogat om din Babilon – George Clason

O carte ideală pentru oamenii care se confruntă cu lipsa timpului, aceasta scoate în evidență faptul că o persoană cu cât devine mai înstărită, cu atât ea ajunge să cheltuiască mai mulți bani. Ce înseamnă acest lucru? Dacă vrei să fii bogat, înainte de toate trebuie să ai disciplină financiară. În general, problema nu o reprezintă lipsa resurselor financiare, ci modul cum acestea sunt drămuite.

5. De la idee la bani – Napoleon Hill

Cum ar fi să parcurgi doar 13 pași spre îmbogățire și să cunoști prosperitatea materială și împlinirea spirituală doar cu ajutorul unei cărți? Ei bine, Napoleon Hill a intervievat și analizat timp de 20 de ani unii dintre marii antreprenori ai lumii pentru a ne explica tuturor ce presupune dezvoltarea personală. Principiile sale au ajutat oameni precum Henry Ford sau Clarence Darrow să ajungă pe culmile succesului și încă sunt de actualitate chiar și pentru vremurile moderne pe care le trăim. 

6. Drumul către libertatea financiară – Bodo Schäfer

Autorul acestei cărți este unul din cei mai buni traineri de educație financiară din Europa. Chiar dacă prezentate de acesta nu sunt noi, opera sa poate fi considerată cea mai cuprinzătoare și mai bine structurată carte de finanțe persoanele. Printre lecțiile importante menționate despre libertatea financiară se numără cea care spune că dacă vrei să-ți schimbi nivelul financiar, trebuie să-ți schimbi părerea despre tine, despre lume și viață.

7. Banii: stăpânește jocul – Tony Robbins

Fără îndoială, este una dintre cele mai bune cărți de investiții, iar dacă vrei să intri în afaceri îți poate fi folositoare. Tony Robbins a intervievat unii dintre cei mai de succes manageri ai fondurilor de investiții din întreaga lume, iar rezultatele uimitoare ale muncii sale se găsesc în această carte motivațională.

Ia în considerare aceste cărți dacă vrei să afli mai multe despre subiectul banilor și educației financiare. Cu siguranță, vei beneficia de o oportunitate uriașă pentru a-ți menține și îmbunătăți bunăstarea financiară.

Sursa foto: https://p0.pxfuel.com/preview/554/274/494/books-reading-beach-vacation.jpg