Breaking news

7 alimente care potențează viața sexuală a bărbaților

Studiile arată că există unii nutrienți aparte – de la banalele vitamine la extractele din plante mai puțin cunoscute – despre care s-a demonstrat că au efecte pozitive asupra performanțelor sexuale masculine.

De aceea, câtă vreme acestea nu au făcut și nu fac rău nimănui, probabil că ar trebui ca bărbații care simt nevoia unui ușor boost în viața din dormitor să-și noteze ingredientele din lista de mai jos pentru următoarea vizită în supermarket.

1 Ghimbirul                                                                                                                

Dacă-ți place mâncarea picantă, ești norocos. Ghimbirul e un aliment care-și aduce din plin aportul la creșterea performanțelor amoroase, deoarece contribuie la o mai bună circulație a sângelui și la îmbunătățirea sănătății arterelor.

Conform unui studiu publicat în International Journal of Cardiology, dacă vei consuma o lingură de ghimbir de câteva ori pe săptămână, vei avea parte numai de beneficii cardiologice. De asemenea, s-a demonstrat că rădăcinoasa în cauză contribuie la creșterea nivelului de testosteron și la îmbunătățirea calității spermei.

Pe www.academiabarbatilor.ro citești în fiecare zi sfaturi utile pentru relația ta

2 Spanacul

Haha, nu era greu de ghicit, nu-i așa? Mai ales pentru fanii lui Popeye. Doar că aici nu e vorba de umflarea bicepșilor, așa cum subliminal ne explica desenul animat cu simpaticul marinar. Spanacul e o „verzitură” care abundă în tot felul de componente ce fac să se umfle corespunzător și mușchiul de sub centură.

Spanacul e bogat în magneziu, minerală care contribuie la scăderea inflamațiilor vaselor de sânge, ajutând în acest mod la o circulație sangvină mai bună. De aici, sângele ajunge mai rapid la extremități și, precum acțiunea pastilelor de tip Viagra, crește senzația de excitare și lucrurile devin mult mai plăcute.

3 Rodiile

După ce abia apăruseră în România, mulți le confundau cu merele. După cum, unii învățați sunt de părere că Eva l-a tentat pe Adam să intre în Grădina Raiului arătându-i o rodie, și nu un măr. Un studiu recent, publicat în International Journal of Impotence Research, arată că sucul de rodie, bogat în antioxidanți care îmbunătățesc circulația sângelui, ajută la rezolvarea disfuncționalităților erectile.

4 Ceaiul verde

Ceaiul verde e bogat într-o componentă denumită catechină, despre care a fost demonstrat științific că elimină grăsimile de pe burtă și animă ficatul leneș, transformând grăsimile în energie. Dar asta nu e tot. Catechina contribuie și la o mai bună circulație a sângelui, pe care-l trimite rapid în cele mai începărtate zone, grație proprietăților sale de a ucide radicalii ce distrug și inflamează arterele.

De asemenea, catechina face ca celulele sângelui să elibereze oxid nitric, care participă, la rândul lui, la dilatarea arterelor și la o mai bună circulație. Și, așa cum am stabilit, traseul e cunoscut: sânge mai fluent = mai mult sânge la organul genital = erecții mai bune. O ecuație simplă, fără necunoscute. Sugestia? Patru cești de ceai verde pe zi, pentru un efect garantat.

5 Somonul

Nu e un secret faptul că peștii de apă rece, precum somonul, sardinele și tonul aduc un aport suplimentar de acizi grași omega-3, dar probabil nu cunoști următorul lucru: acest element nu doar că e bun prieten cu inima, ci contribuie și la creșterea nivelului de dopamină din creier (substanța responsabilă cu fericirea, motivația și starea de bine din organism). Iar asta, automat, îmbunătățește circulația și trezește dorința sexuală.

Ba mai mult: dopamina te face mai relaxat și mai conectat cu partenerul, ceea ce îmbunătățește în mod evident plăcerea în pat. Asigură-te, însă, că atunci când cumperi somon ai o sursă de bună calitate.

6 Ciocolata neagră

Există un motiv pentru care ciocolata a devenit principalul cadou oferit înainte de a avea o activitate… romantică. Iar acesta se referă la cacao, care are darul de a crește nivelul hormonului numit serotonină, și supranumit „hormonul fericirii”. Serotonina scade stresul, mărește dorința sexuală și aduce orgasmul mai aproape. De asemenea, cacaoa ajută la o mai bună circulație a sângelui, relaxând arterele și trimițând fluidul vital în zonele cheie, acolo unde cineva are nevoie să se trezească la viață.

7 Țelina

Țelina conține androsteron, un feromon masculin care se eliberează prin transpirație, motiv pentru care unele studii sunt de părere că ar contribui la accentuarea dispoziției de flirt a unor femei, în momentul în care îl percep, în mod subliminal.

Oricum, câtă vreme bărbații ingerează androsteronul din țelină, le va crește starea de excitare, trimițând „semnale” invizibile care-i vor face mai dezirabili de către femei. Nu o spunem noi, ci oamenii de știință. Noi spunem doar ca data viitoare să nu mai râzi la poantele legate de țelină, ci să consumi cu încredere salatele ce conțin această plantă, fiindcă vei avea numai de câștigat.

 

>