Breaking news

60 de tineri din centrele de plasament sprijiniți de Fundaţia Principesa Margareta a României

loading...

Fundaţia Principesa Margareta a României şi Raiffeisen Bank lansează „O meserie, şansa la un viitor”, proiect naţional de educaţie şi integrarea pe piaţa forţei de muncă a tinerilor din centrele de plasament.

zdj-oct-2-benProiectul în valoare de 60.000 euro va fi implementat de către Fundaţia Principesa Margareta a României cu finanţare din partea Raiffeisen Bank. 60 de tineri proveniţi din centrele de plasament din trei oraşe vor avea şansa să înveţe o meserie şi să îşi găsească un loc de muncă.

Cei 60 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani, în perioada iunie 2010 – iulie 2011, vor primi sprijin financiar constând în plata taxelor de şcolarizare. 40 de tineri vor urma cursuri de calificare pe durata a 3-6 luni iar 20 vor urma cursurile liceale la zi, la seral sau cu frecvenţă redusă din cadrul Grupurilor Şcolare ale Cooperaţiei Meşteşugărşeti “Spiru Haret” UCECOM, din cele trei oraşe în care se va desfăşura proiectul. Aceştia vor putea învăţa meseriile de: bucătar-ospătar, lucrător comercial, frizer, coafor, tehnician maseur, manichiuristă, pedichiuristă, cosmeticiană, mecanic auto, sudor sau lăcătuş.

Vor beneficia de sprijin în efectuarea temelor, de mentorat şi de asistenţă în vederea găsirii unui loc de muncă. Angajaţi ai Raiffeisen Bank vor participa ca voluntari în proiect şi se vor întâlni periodic cu tinerii pentru a le împărtăşi din experienţa lor.

Scopul programului este de a oferi tinerilor instituţionalizaţi şansa de a-şi continua studiile sau de a se perfecţiona în vederea găsirii unui loc de muncă. Proiectul îşi propune de asemenea să îi ajute pe tineri să se integreze în societate şi să dobândească abilităţi de viaţă.

Fundaţia Principesa Margareta a României va selecta trei oraşe în care se va desfăşura proiectul. Selecţia se va face din rândul celor opt oraşe (Arad, Brăila, Baia Mare, Ploieşti, Craiova, Constanţa, Iaşi şi Timişoara) în care există Grupuri Şcolare ale Cooperaţiei Meşteşugărşeti “Spiru Haret” UCECOM, şcoli de arte şi meserii care oferă cursuri preuniversitare şi de specializare.

Tinerii vor fi selectaţi de către echipa proiectului şi voluntari dintre angajaţii Raiffeisen Bank, în baza dosarului şi a unui interviu.

loading...