Breaking news

6 voturi pentru demiterea lui Mihai Răzvan Ungureanu

Opoziţia mai are nevoie de doar şase voturi pentru demiterea Guvernului Ungureanu.

Ultimele calcule făcute, înainte cu două zile de dezbaterea şi votul pentru moţiunea de cenzură, arată, că USL este foarte aproape de a demite Guvernul Ungureanu.

Pentru a realiza acest lucru, liderii USL trebuie să mai convingă încă şase parlamentari. Fie din rândurile independenţilor fie din rândurile minorităţilor naţionale.

USL a strâns până în prezent 225 din cele 231 de voturi necesare pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată.

Din cei 225 de parlamentari care vor vota, 220 sunt membrii USL în prezent, iar restul independenţi care au declarat că susţin moţiunea.

Şi ca o ironie a sorţii, PDL ar putea pierde puterea pe mâna traseiştilor, care în urmă cu doi ani l-au ajutat să formeze guvernul.

Ultimul sosit în barca USL este deputatul Florentin Gust, care a anunţat, marţi, că va părăsi PDL şi se va întoarce în PSD.

Cei cinci care vor susţine moţiunea sunt Iosif Drăgulescu (PDL), Corneliu Grosu (UNPR) şi independenţii Mircea Giurgiu şi Marian Avram.

Liberalii susţin că se bazează 100% şi pe votul  fostului lor coleg de partid, Dan Ilie Morega. Acesta a susţinut, ieri, că va vota „conform propriei conştiinţe”.

Deputatul independent Ioan Munteanu, fost membru PSD a spus că va vota pentru moţiune doar dacă toţi parlamentarii USL să fie prezenţi şi să voteze în favoarea moţiunii.

Deputatul Gheorghe Zoicaş a declarat că va vota moţiunea dacă premierul Ungureanu nu îl va remania pe ministrul Dezvoltării Regionale, Cristian Petrescu.

Senatorul Cezar Măgureanu a afirmat, la rândul său, că va lua o decizie privind votul la moţiunea de cenzură după ce se va sfătui cu vicepreşedintele liberal Dan Radu Ruşanu. 

Deputatul independent Daniel Oajdea a declarat că va fi vineri prezent la dezbaterea moţiunii de cenzură, însă nu ştie cum va vota.