6 obiecte vechi pe care le poți vinde către un anticariat

În trecut, lucrurile vechi nu erau restaurate și adesea ajungeau să fie aruncate. Cu toate acestea, recent a apărut o tendință care se caracterizează prin credința că lucrurile vechi sunt valoroase. În acest context, merită menționat faptul că, o parte dintre articolele vechi pe care le ai pot fi duse la un anticariat. Bineînțeles, cu cât obiectele sunt mai vechi, cu atât poți primi o sumă mai mare de bani, în schimbul acestora. Nu știi ce se caută?

 

1.      Cărți vechi

Cu toții am avut la un moment dat o bibliotecă plină de cărți vechi, pe care nu știam unde le putem duce. Pentru a elibera și optimiza spațiul sau pur și simplu dacă dorești să renunți la acele volume citite deja ori titlurile pe care le deții nu mai prezintă interes pentru tine, anticariatul este soluția. Cele mai multe astfel de locuri oferă o evaluare gratuită a tuturor cărților vechi de care nu mai ai nevoie. Mai mult, dacă numărul acestora este unul mai mare, deplasarea unui angajat se va face fără niciun cost. În ceea ce privește plata, aceasta se poate face pe loc, astfel să nu aștepți până ți se virează sumele într-un cont. Indiferent de domeniu, fie că sunt cărți pentru copii, de dezvoltare personală, artă sau beletristică, un anticariat va manifesta interes pentru acestea.

 

2.      Discuri vinil

Acestea sunt din nou la modă și unele colecții vechi pot fi vândute pentru o mulțime de bani. Mai mult, dacă ai viniluri de vanzare, să știi că acestea pot fi cele mai scumpe obiecte pe care te gândești să le oferi unui anticariat. Un alt aspect important este că marii artiști din vremurile actuale lansează albume și pe vinil, motiv pentru care anticariatele ți le pot cumpăra.

 

3.       Cărți poștale

Există colecționari de cărți poștale, de aceea dacă dorești să renunți la colecția ta sau la o parte din aceasta, experții unui anticariat ți le pot evalua și cumpăra. Dacă te întrebi ce tipuri sunt căutate, trebuie să știi că cele care au fost tipărite în puține exemplare, cele apărute înainte ca un  oraș să se dezvolte, dar și versiunile care au importanță istorică sunt pe placul pasionaților. Poți primi o sumă mai mare de bani dacă modelele sunt semnate de personalități renumite din România ori dacă există înscrisuri pe cărți.

 

4.      Fotografii vechi

Fotografiile de pe vremea bunicilor și străbunicilor, acelea alb-negru sunt exemple pe care le poți duce unui anticariat. De menționat este faptul că acestea trebuie să fie într-o stare bună, fără urme vizibile de deteriorări sau pete. Cu cât sunt mai vechi, cu atât ai șanse să primești sume mai consistente, dar nu doar vechimea este criteriul pentru ca experții să îți ofere mai mulți bani în schimbul fotografiilor, ci se caută și cele făcute de fotografi celebri, cu clădiri istorice sau automobile de epocă.

 

5.      Reviste vechi

Anticariatele pot avea nevoie de reviste din perioada interbelică, deoarece acestea subliniază modul în care lucrurile din acea perioadă erau privite de către societate. În vremurile trecute, revistele și ziarele conțineau informații prețioase, care astăzi pot fi de interes pentru colecționari. Și revistele vechi trebuie să fie într-o stare bună, fără deteriorări semnificative.

 

6.       Hărți vechi

Hărțile care prezentau așezările teritoriale vechi, atât din România, cât și din alte țări, sunt obiecte prețioase, pe care le poți duce la un anticariat, dar există și posibilitatea de a cere opinia unui expert, online. Trebuie să știi faptul că anumite tipuri pot valora o mică avere, de aceea, dacă ai prin casă ori în gospodăria bunicilor/străbunicilor, nu ezita să iei legătura cu echipa anticariatului.

Deși consideri că pasionații accesează pe internet doar expresii precum ”cumpar discuri vinil”, sunt o mulțime de colecționari care vor să-și îmbogățească seriile de reviste vechi sau cărți poștale. Ca atare, nu merge pe ideea că doar anumite obiecte sunt la mare căutare, ci încearcă-ți norocul apelând la anticariate.

Nu este greu să găsești un anticariat într-unul dintre orașele în care locuiești, iar dacă nu ai în zona ta, apelează la cele online. De obicei, ele au o gamă de articole interesante spre vânzare, dar caută și obiecte pentru a le cumpăra, inclusiv cărți poștale, hărți ori discuri de vinil din ultimele decenii.

 

 

 

 

>