Breaking news

6 Idei de reinventare a terasei, aprobate de designeri

loading...

6 Idei de reinventare a terasei, aprobate de designeri

În contextul actual, când distanțarea socială a devenit un subiect la ordinea zilei pentru oamenii de pe întregul glob, este normal să simți nevoia de a-ți îndrepta mai mult atenția către propria locuință și să transformi spațiul exterior de care dispui, fie el oricât de modest, într-o oază de liniște și verdeață. De aceea, începând cu idei simple precum instalarea unui sistem de acoperire ca o prelată terasă și continuând cu accesorii care să amplifice funcționalitatea spațului de care dispui, dar și să-l facă mai atractiv, în acest articol ți-am pregătit o listă cu idei preluate de la cei mai mari designeri naționali și internaționali în domeniul amenajărilor exterioare. Să începem!

Idei practice și utile pentru amenajarea terasei unei locuințe

#1 Acoperirea terasei cu o prelată terasă multifuncțională

Acoperirea terasei cu o prelată terasă multifuncțională de tipul unei pergole este o investiție extraordinară pentru persoanele cărora le place să-și petreacă timpul în aer liber, la grătar sau pur și simplu relaxându-se la umbră cu o carte în mână. O astfel de prelată terasă se realizează pe comandă astfel încât să se potrivească perfect cu spațiul unde urmează a fi montată și se instalează ușor și sigur de către experții noștri.

#2 Iluminarea prin corpuri de iluminat LED

Valoarea oricărui spațiu exterior se amplifică dacă acesta poate fi folosit și pe timpul nopții la fel ca în timpul zilei. Iar pentru a se putea realiza acest lucru, cei mai mulți designeri de exterior recomandă investiția în corpuri de iluminat LED care consumă puțin, luminează eficient și pe deasupra sunt și foarte rezistente, motiv pentru care nu necesită înlocuire decât după ani de zile de folosință. Corpurile de iluminat LED asigură folosirea terasei și după lăsarea întunericului și înșirate de-a lungul ei, o învăluie într-o atmosferă misterioasă.

#3 Un bar de exterior pentru locatari și musafiri

Un bar outdoor poate fi acel element surpriză pentru musafirii tăi. O astfel de piesă de mobilier te va face să-ți dorești cât mai multe zile caniculare vara aceasta pentru a merge la propriul bar și a-ți alege o băutură rece și gustoasă. Cu toate că o astfel de idee poate părea puțin pretențioasă și implicit prea scumpă pentru unii proprietari, dacă ai talent și ești suficient de dedicat pentru un astfel de proiect, îți poți construi și singur propriul bar folosind blocuri de ciment și câteva scânduri de lemn. Adaugă apoi câteva scaune înalte și o umbrelă mare, de plaje, și asta este tot ce îți trebuie pentru a găsi motivația necesară să petreci mai mult timp în aer liber.

#4 O vatră sau un șemineu de exterior pentru focurile de tabără

Pentru că poate fi folosit atât în perioada rece a anului cât și vara, un șemineu de exterior este o investiție profitabilă pentru terasa ta. După ce l-ai instalat, aprinde-l ori de câte ori ți se pare că este prea frig în nopțile pe care le petreci pe terasă sau atunci când ai poftă de niște bezele bine rumenite.

#5 Valorificarea fiecărui centimetru pătrat liber de care dispui

Transformă fiecare centimetru pătrat al terasei tale într-un spațiu elegant și primitor. Adaugă un plus de culoare cu materiale textile de diferite țesături, iar în locurile în care nu ai acces direct așează ghivece cu plante luxuriante chiar dacă ești înconjurat de natură. Astfel de mici detalii, aparent nesemnificative, pot transforma o terasă obișnuită într-una ce pare proaspăt scoasă din reviste.

#6 O grădină ZEN în care te conectezi cu universul

Terasele ar trebui în primul rând să ofere un spațiu de calm și relaxare, unde cel care se odihnește să poată uita cel puțin pentru câteva ore de grijile de zi cu zi, reconectându-te cu lucrurile care contează de fapt cu adevărat în viață, ca de exemplu natura înconjurătoare. Pentru a transforma o terasă într-o grădină ZEN în miniatură, optează pentru culori neutre și cât mai multe elemente naturale precum lemn, piatră, nisip, apă și verdeață. Așează totul într-o ordine desăvârșită și astfel, îți vei transforma terasa într-o veritabilă grădină ZEN din îndepărtata Japonie.

loading...