Breaking news

50 de persoane reținute de DNA pentru contrabanda din portul Constanța

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus reținerea pentru 24 de ore a 50 de persoane implicate într-un dosar de contrabandă cu marfă din portul Constanța.

arestat.politiePrintre cei reținuți se află și fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu, dar și şeful Vămii Constanţa: Cadâr Sunai dar şi Directorul adjunct al Grupului Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa: Adrian Pătraşcu.

Inculpații sunt acuzați de procurorii anticorupție că în numai două luni au prejudiciat statul cu peste un milion de euro prin contrabanda cu haine din China și prin motorina introdusă în țară, nevămuită și vândută la negru. Marfa  introdusă ilegal în țară era vândută pe piața neagră din Bucureşti şi Ilfov.

Toți cei 50 reținuți vor fi duși marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Senatorul PDL, Mircea Banias inculpat în același dosar pe motiv că ar fi susținut contrabanda prin trafic de influență va fi judecat în stare de libertate.