Breaking news

5 victorii obţinute de protestatari în 13 zile de miting

În cele 13 zile de proteste, oamenii care au ieşit în stradă au obţinut cinci victorii importante.

Protestele naţionale dau rezultate, încet dar sigur, manifestanţii încep să câştige teren în raport cu actuala Putere.

Datorită protestelor naţionale izbucnite pe 13 ianuarie, Băsescu a decis să facă primul pas înapoi şi să ordone Guvernului Boc, retragerea legeii sănătăţii.

Pe 17 ianaurie, la o săptămână de la demisia lui Arafat, de la Ministerul Sănătăţii, ca urmare a presiunilor venite din partea lui Băsescu, acelaşi preşedinte al României a decis să îl repună în funcţie pe fondatorul SMURD.

Cele două mici victorii nu i-au înduplecat pe protestatari care au continuat să iasă în stradă și să strige demisia lui Băsescu și Boc.

Pe 23 ianuarie în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului României, Emil Boc l-a demis pe Ministrul de Externe, Teodor Baconschi întrucât acesta jignise protestatarii spunând că doar „mahalaua violentă și inept a ieșit să protesteze”.

A doua victorie repurtată de protestatari, tot pe 23 ianuarie, este amânarea cu un an a taxei de primă înmatriculare pentru mașinile vechi.

Ultima victorie şi cea mai importantă, s-a produs pe 25 ianuarie, când Curtea Constituţională a decis că alegerile locale cu cele palramentare nu vor mai fi comasate.

Cinci victorii în 13 zile de proteste ceea ce le dă încredere românilor că în curând vor obţine şi celelalte trei victorii, demisia lui Boc, Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.