Breaking news

5 trucuri utile: Cum scurtezi timpul petrecut în bucătărie

loading...

Lipsa timpului este o problemă de care ne plângem tot mai mulți dintre noi. Prin urmare, oricât de pasionați am fi de gătit, nu întotdeauna avem la dispoziție timpul necesar pentru a prepara mâncărurile de care ne este poftă. Și totuși, gătitul acasă rămâne o soluție economică și mai ales sănătoasă. 

Care sunt soluțiile pentru a petrece cât mai puțin timp în bucătărie și pentru a ne bucura mai mult de alte activități? Ce spui de propunerile noastre?

1. Asigură-te că ai la îndemână ingredientele necesare pentru rețete

Ți s-a întâmplat și ție să vrei să-ți pregătești masa, să te gândești la un anumit preparat dar să nu ai la îndemână toate ingredientele de care ai nevoie? Aceasta este una dintre situațiile în care timpul alocat pentru a găti se va prelungi, mai ales dacă nu ai aproape de tine un magazin alimentar de unde să poți procura cele necesare. În acest caz, una dintre soluții este să improvizezi și să adaptezi rețeta în funcție de produsele care se regăsesc deja în frigiderul tău. Dar, cum nu întotdeauna este posibilă această variantă, cel mai simplu este să îți procuri cele necesare înainte de a te apuca de treabă. Fă rapid un scurt inventar al produselor pe care le ai și dă o fugă până la buticul din colț pentru a le cumpăra și pe celelalte. Mai apoi, dă start la gătit!

2. Cumpără legume gata curățate și tăiate

Probabil una dintre invențiile industriei alimentare moderne de care orice gospodină ar trebui să profite vizează categoria de legume gata curățate și tăiate. Și nu, nu ne referim aici doar la mixurile populare de legume mexicane, care se pregătesc ușor la tigaie; de pe foodconcierge.ro poți comanda cartofi înjumătățiți, ciuperci gata tăiate, vinete coapte și tocate, precum și mixuri congelate pentru diverse preparate, cum ar fi ciorba de fasole, borșul țărănesc, supa de legume și multe altele. Încearcă-le și tu și convinge-le cât de rapidă va deveni pregătirea meselor tale! 

3. Folosește ustensile de bucătărie profesionale 

Ustensilele pe care le folosești la gătit îți pot ușura mult efortul și, inclusiv, pot scurta durata de pregătire a rețetelor tale preferate. Din fericire, în zilele noastre există o mulțime de aparate multicooker care îți pot fi de ajutor, însă variantele sunt numeroase și dacă preferi metoda clasică de gătit. Un set bun de cuțite, un tocător adecvate și vase de gătit de bună calitate – sunt doar câteva dintre echipamentele care nu ar trebui să lipsească din dotarea bucătăriei tale. 

4. Optează pentru semipreparate sau rețete rapide

Dacă ai un program foarte încărcat nu înseamnă că trebuie să sari peste mese sau să te alimentezi pe fugă. Mult mai bine este să optezi pentru produse semipreparate, care necesită doar încălzirea la cuptor sau să pregătești rețete ”la minut”. Salatele, fripturile pregătite pe tigaia grill, piureurile sau chiar smoothie-urile și supele cremă se prepară rapid și, în plus, sunt gustoase și foarte sănătoase. 

5. Alege produse gătite sous vide 

Preferi mâncărurile rafinate și sofisticate, însă ești prea ocupat pentru a le găti acasă? Îți propunem să încerci produsele gătite sous vide, o tehnică ce presupune controlul perfect al temperaturii mâncării. Un alt avantaj notabil al alimentelor din această categorie este faptul că au nevoie de un timp scurt de gătire. De exemplu, o friptură delicioasă de porc sau de curcan se coace în mod normal în minim o oră, însă optând pentru carnea sous vide timpul se reduce chiar și la mai bine de jumătate. 

Să comanzi mâncare acasă sau să iei masa în oraș nu sunt întotdeauna cele mai potrivite alegeri; gătește-ți în propria bucătărie preparatele care sunt pe placul tău, apelând la aceste trucuri pentru eficientizarea timpului de pregătire a rețetelor!

loading...