Breaking news

5 televiziuni și 5 avertizate de CNA, pentru că nu au relatat corect moartea Mădălinei Manole

Antena 1, Antena 3,  TVR 1, Kanal D și Realitatea tv, au fost amendate de Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru  modul în care  au difuzat, în perioada 14 – 18 iulie, informaţiile despre sinuciderea cântăreţei Mădălina Manole.

CNAMembrii CNA au luat în considerare în monitorizarea posturilor de televiziune şi radio prezentarea „metodei de sinucidere” în cazul Mădălinei Manole, dar şi „intruziunea” în viaţa privată a familiei cântăreţei şi difuzarea unor imagini neblurate cu băieţelul acesteia.

Antena 1 a primit o amendă de 10.000 de lei, pentru că a prezentat „tehnici criminale”, respectiv a indicat în mai multe rânduri în programele sale denumirea insecticidului cu care s-a sinucis Mădălina Manole şi cantitatea pe care a băut-o aceasta. Totodată, în opinia membrilor CNA, postul a încălcat dreptul familiei la intimitate şi a difuzat neblurată imaginea copilului cântăreţei.

Antena 3 şi Realitatea TV au fost amendate cu câte 7.500 de lei pentru prezentarea tehnicii de sinucidere şi pentru intruziunea în viaţa privată a familiei Mădălinei Manole.

TVR 1, a fost amendat cu 5000 lei tot pentru prezentarea tehnicilor de sinucidere. O amendă similară a primit şi Kanal D, pentru că a precizat o singură dată denumirea insecticidului, însă postul a încălcat intimitatea familiei şi a difuzat imaginea neblurată a copilului Mădălinei Manole.

În schimb, postul B1 TV a fost somat public pentru prezentarea tehnicii de sinucidere, iar OTV a fost somat public pentru prezentarea tehnicii de sinucidere şi a unor imagini neblurate cu copilul cântăreţei.

Totodată, Naţional TV, Prima TV şi Pro TV au fost somate public pentru că au difuzat imaginea neblurată a copilului.

Pe de altă parte, Antena 2 a primit doar o scrisoare de atenţionare, pentru că a menţionat de două ori denumirea insecticidului, dar nu a mai avut alte încălcări ale legislaţiei audiovizuale în relatarea cazului Mădălina Manole.

Totodată, CNA a somat public postul de radio Realitatea FM, pentru prezentarea denumirii insecticidului folosit de Mădălina Manole şi a cantităţii băute de aceasta.