Breaking news

5 sfaturi utile pentru a menține igiena așternutului pentru pisici

Pentru a-ți putea menține locuința cât mai curată atunci când ai pisici, va trebui să acorzi o atenție specială litierei și așternutului igienic. Dacă acesta este mereu curat, pisicuța va fi mult mai fericită și eviți răspândirea mirosurilor neplăcute și alte probleme legate de igienă. Pentru a putea păstra litiera într-o stare cât mai bună o perioadă îndelungată, trebuie să ții cont de câteva lucruri de bază. Iată ce sfaturi avem pentru tine.

1. Alegerea unui așternut de calitate

Există mai multe tipuri de așternuturi pentru pisici disponibile pe piață, fiecare având caracteristici specifice. Este important să cunoaștem aceste caracteristici pentru a putea face alegerea cea mai potrivită pentru nevoile pisicii, dar și ale noastre. Un prim aspect pe care trebuie să-l luăm în considerare este tipul de așternut: aglomerant sau absorbant. Așternuturile aglomerante sunt cele mai populare, deoarece formează ghemotoace ușor de îndepărtat, păstrându-se astfel igienic. Pe de altă parte, așternuturile absorbante absorb lichidul, reducând mirosurile neplăcute.

Acestea pot fi realizate din diferite materiale, cu mai multe proprietăți. Ele sunt sigure pentru pisici, iar unele pot avea mirosuri adăugate, pentru a păstra mediul cât mai plăcut, un bun exemplu fiind acest nisip pisici MIAU MIAU Tofu Aloe Vera, 6L.

2. Curățarea și înlocuirea regulată a așternutului

Unul dintre cele mai importante aspecte în curățarea așternutului pentru pisici este frecvența. Este recomandat ca acesta să fie curățat zilnic, pentru a asigura un mediu curat și sănătos pentru pisica ta. Prin curățarea regulată, poți preveni răspândirea mirosurilor neplăcute și a bacteriilor.

Deși te asiguri în fiecare zi că păstrezi igiena litierei, așternutul nu poate fi utilizat la nesfârșit. În funcție de tipul utilizat, acesta ar trebui înlocuit complet la fiecare 1-2 săptămâni. Nu uita, acest proces implică și curățarea litierei înainte de a adăuga un strat nou de nisip pentru pisici. Această curățare profundă ajută la eliminarea oricăror reziduuri și bacterii rămase în recipient.

3. Utilizarea produselor de curățare adecvate

Pisicile sunt foarte sensibile la anumite substanțe chimice prezente în produsele de curățare convenționale. Aceste substanțe pot fi toxice pentru pisici și pot duce la iritații ale pielii, probleme respiratorii sau chiar otrăvire. De aceea, recomandăm utilizarea unor produse naturale sau soluții de curățare făcute în casă, cum ar fi oțetul sau bicarbonatul de sodiu. Acestea sunt sigure pentru pisici și nu prezintă riscuri pentru sănătatea lor.

Pentru a preveni problemele de miros neplăcut, se poate utiliza un odorizant pentru litieră. Și acesta va trebui ales cu grijă, după aceleași principii ca produsele de curățare. Însă, majoritatea opțiunilor special dedicate îngrijirii felinelor sunt sigure pentru pisici. Citește etichetele produselor și alege doar odorizante formulate special pentru acest scop.

4. Așezarea oportună a litierei

Locul în care vei așeza litiera este esențial pentru a asigura confortul și igiena pisicii tale. Este recomandat să alegi un loc liniștit, ferit de agitația casei și departe de zgomote puternice, care ar putea speria felina. De asemenea, este indicat să eviți așezarea litierei în apropierea zonei unde aceasta mănâncă. Această separare a spațiilor îi permite să asocieze litierele cu nevoile fiziologice și să se simtă în siguranță în timp ce o folosește.

Specialiștii recomandă să ai cel puțin o litieră pentru fiecare pisică din gospodărie, plus una suplimentară. Acest lucru are două avantaje importante. În primul rând, reduci riscul de evitare a zonei, deoarece fiecare animal de companie va avea acces la propria sa litieră. În al doilea rând, menținerea unui număr adecvat de litiere ajută la menținerea curățeniei și elimină posibilele conflicte între pisici.

5. Înțelegerea comportamentului pisicii

Pisica îți poate semnala dacă așternutul igienic are nevoie să fie curățat sau schimbat. Aceasta este foarte sensibilă la mediul înconjurător. Dacă aceasta refuză să folosească litiera sau își face nevoile în alte locuri, acesta poate fi un semnal că nu este mulțumită de condițiile sau poziția litierei. Dacă observi un astfel de comportament, nu uita de respectarea confortului animalului. Pisicile sunt animale de rutină, iar orice schimbare bruscă poate provoca stres. Mutarea litierei sau trecerea la un alt tip de așternut ar trebui făcută treptat și cu multă răbdare. Pisicile au nevoie de timp pentru a se adapta la noile condiții și pentru a-și forma noi obiceiuri.

Observarea reacției pisicii la diferite tipuri de așternut poate fi utilă în selectarea celui potrivit. Unele pot prefera un anumit tip de așternut în detrimentul altuia. Prin urmare, este important să testăm diferite variante și să observăm reacția pisicii. Aceasta ne poate ajuta să alegem un așternut care să îi ofere maximul de confort și satisfacție. Poți încerca un nisip pisici MIAU MIAU Tofu Baby Powder, 6L.

Menținerea igienei așternutului pentru pisici este esențială pentru sănătatea și confortul animalului de companie. Prin alegerea unui așternut de calitate, curățarea și înlocuirea lui regulată, utilizarea produselor de curățare adecvate și înțelegerea comportamentului pisicii, poți crea un mediu curat și sigur pentru pisica ta. Cumpără așternut pentru pisici de pe Petpal.ro și păstrează un mediu cât mai plăcut pentru mica ta felină.

>