Breaking news

5 sfaturi pentru achiziționarea unor rame de vedere

Achiziționarea unor rame de vedere potrivite este esențială pentru confortul și starea de bine a ochilor, dar și pentru a-ți pune în valoare stilul personal. În acest articol vei descoperi sfaturi utile care te vor ghida în alegerea ramei perfecte. 

1. Alege rama în funcție de forma feței

Există patru forme principale ale feței – rotundă, ovală, pătrată și în formă de inimă. Pentru a determina forma feței, poți folosi o metodă simplă: stai în fața oglinzii și trasează conturul feței cu un creion sau un marker pe suprafața acesteia. Această metodă te va ajuta să identifici forma feței și să începi procesul de alegere a ramelor perfecte.

Regula de bază pentru a alege ramele potrivite este să optezi pentru un contrast între forma feței și forma ramelor. Pentru o față rotundă, ramele dreptunghiulare sau pătrate vor crea un contrast plăcut, în timp ce pentru o față pătrată, ramele rotunde sau ovale vor fi mai potrivite. Este important să alegi ramele care contrastează cu forma feței tale, pentru a crea un aspect echilibrat.

În funcție de forma feței, ramele pot fi alese astfel încât să accentueze trăsăturile pozitive și să le atenueze pe cele mai puțin favorabile. De exemplu, ramele cu colțuri ascuțite pot diminua aspectul rotund al obrajilor, iar ramele înalte pot echilibra o frunte generoasă.

Este important să încerci mai multe tipuri de rame, pentru a vedea care ți se potrivesc cel mai bine în funcție de forma feței, dar și de stilul personal. Nu te limita la un singur tip și fii deschis la a încerca modele noi și diferite. Probează mai multe modele de rame de ochelari în București sau în zona în care locuiești, pentru a te convinge.

2. Alege rame de dimensiuni potrivite

Atunci când alegi ramele pentru ochelari, este important să alegi dimensiunile potrivite pentru a asigura confort și eficiență în utilizare. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să alegi ramele potrivite.

  • Ochii trebuie să se afle centrul lentilelor, iar rama să nu depășească linia sprâncenelor. Aceasta va ajuta la obținerea celui mai bun câmp vizual și a unui aspect estetic plăcut.
  • Alege rame care au un suport de nas confortabil și care se potrivește corect pe puntea nasului tău. Aceasta va preveni alunecarea ochelarilor și va ajuta la menținerea acestora în poziția optimă.
  • Alege rame cu brațe de lungime adecvată, pentru a se potrivi confortabil în jurul urechilor. Brațele ar trebui să fie suficient de lungi pentru a oferi o susținere adecvată, dar nu atât de lungi încât să interfereze cu coafura.
  • Verifică dacă ramele rămân stabile pe față în timpul mișcărilor capului și nu alunecă în jos pe nas. Aceasta va asigura o vizibilitate clară și confortabilă pe termen lung.
  • Asigură-te că ramele alese sunt confortabile pentru purtare pe termen lung, fără a provoca iritații sau presiune în zonele de contact cu fața. Este important să testezi ramele timp de câteva minute pentru a vedea cum se simt pe fața ta.

3. Ține cont de materialele din care este confecționată rama

Materialele din care sunt confecționate ramele ochelarilor pot influența durabilitatea, confortul sau aspectul estetic. Iată câteva lucruri importante de ținut cont atunci când alegi ramele potrivite:

1. Proprietățile diferitelor materiale: Ramele din plastic sunt mai ieftine și mai ușoare, dar pot fi mai fragile și mai predispuse la deteriorare. Ramele metalice, cum ar fi cele din oțel inoxidabil sau titan, sunt mai durabile și rezistente la deformare, dar pot fi mai grele decât cele din acetat sau plastic. Ramele din acetat sunt mai ușoare decât cele metalice și pot fi modelate într-o varietate de forme și culori, dar pot fi mai fragile decât cele metalice.

2. Alergiile și sensibilitățile la materiale: Este important să verifici dacă ai alergii sau sensibilități la anumite materiale, cum ar fi nichelul, care poate fi prezent în unele rame metalice. Pentru a evita aceste probleme, poți opta pentru materiale hipoalergenice, precum titanul sau oțelul inoxidabil.

3. Greutatea și confortul: Ochelarii trebuie să fie confortabili și să nu pună presiune excesivă pe nas și urechi. Ramele din acetat sau titan sunt de obicei mai ușoare și mai confortabile decât cele din alte materiale metalice.

4. Durabilitatea și rezistența la uzură: Ramele din titan sau oțel inoxidabil sunt considerate mai durabile și rezistente la uzură, în timp ce ramele din plastic pot fi mai predispuse la deteriorare.

4. Alege inspirat culoarea ramelor

Culoarea ramelor poate fi contrastantă cu nuanța tenului, în cazul în care consideri că ochelarii sunt un element fashion. Alte persoane preferă ochelari fără rame, tocmai pentru a evita un contrast prea puternic între aceștia și față.

O idee inspirată poate fi să alegi culoarea ramelor în funcție de culoarea ochilor. De pildă, pentru persoanele cu ochi albaștri sau verzi, ramele în nuanțe potrivite de verde sau albastru pot evidenția culoarea ochiilor.

5. Îmbină alegerea ramelor cu stilul personal

Îmbinarea alegerii ramelor cu stilul personal este un factor important de luat în considerare în procesul de achiziționare a ochelarilor. În primul rând, este important să identifici stilul personal, analizând preferințele personale și stilul vestimentar. Acest lucru te va ajuta să determini ce tip de rame se potrivește cel mai bine cu personalitatea și stilul unic al fiecăruia.

De asemenea, trebuie să ții cont de ocaziile de purtare, astfel încât să alegi rame care se potrivesc cu ținutele și accesoriile pe care le ai deja în garderobă. Este important să alegi rame care se armonizează cu stilul personal și care sunt potrivite pentru contextul în care le vei purta.

În concluzie, alegerea ramei potrivite pentru ochelari este esențială pentru a obține un aspect estetic plăcut și un confort optim în utilizare. Prin urmare, nu ezita să ții cont de sfaturile prezentate în acest articol și de recomandarea specialistului optometrist sau optician.

>