Breaking news

5 ponturi care te vor ajuta să generezi bani cu blogul tău

În momentul în care decizi că este timpul să începi un blog o să constați că este destul de mult de muncă. Mai ales în cazul în care tu nu te ocupi decât de conținut.

O să ai nevoie de ajutorul unui designer grafic, care să-ți facă blogul să arate profesionist și atractiv pentru utilizatori. Acest lucru te poate costa destul de mult, mai ales dacă este vorba despre ceva de calitate și inovativ.

În situația în care vrei să faci ceva grandios și vrei bani până la salariu o poți face chiar acum. Nu mai este nevoie să aștepți lansarea blogului peste o lună. Avantajul va fi că vei avea la dispoziție un instrument care îți va permite să îți recuperezi investiția foarte rapid. Mai ales dacă știi cum să procedezi astfel încât blogul tău să genereze bani pe termen lung!

Am un blog. Ce fac cu el?

Blogul tău se poate transforma într-un instrument puternic în mediul online. Conținutul de calitate atrage cititori, aceștia fac trafic și tu poți obține popularitate, dar și bani. Depinde de scopul pentru care creezi blogul. În general, bloggerii se împart în generaliști și de nișă. Alegerea îți aparține, ideea principală fiind aceea că tu te poți transforma într-un influencer. Odată ajuns în această poziție, tu vei fi persoana care va dicta regulile jocului.

Top ponturi pentru un blog care îți aduce bani în mod constant

Din momentul în care ți-ai lansat blogul deja trebuie să știi ce vei face cu acesta. Îl utilizezi doar a sta la discuții cu ceilalți sau îl folosești și să generezi bani?

  1. Strategie de monetizare a blogului – nu începe să urmărești generarea de bani din prima zi de la lansare, dar setează-ți monetizarea ca obiectiv al blogului tău. Poți câștiga bani din promovarea de reclame, din promovarea de produse în sistem de afiliere sau din vânzarea de servicii. Pentru a obține acești bani ai nevoie de trafic, adică de cititori. Aceștia trebuie să revină zilnic și să îți promoveze la rândul lor (gratis) blogul și articolele din el. Ceea ce înseamnă că ai nevoie de conținut de calitate.
  2. Interconectează blogul cu conturile de pe platformele de socializare – Facebook, Twitter sau Instagram sunt moduri prin care îți poți promova blogul și poți atrage cititori în mod organic. Ai nevoie de cititori care vin din propria dorință, iar nu pe baza anunțurilor promovate pe care le plătești tu. Ideea este ca blogul să îți aducă bani, nu ca tu să bagi bani în el. Desigur, în măsura în care ai articole ce au rating bun, o promovare plătită îți va aduce mai mulți cititori. Iar aceștia pot rămâne fideli blogului în continuare.
  3. Interacționează cu cititorii tăi – un blogger care nu are timp pentru cei care îl citesc este sortit eșecului. Oferă-le nu doar conținut de calitate, ci și diverse concursuri, care să îi țină conectați. Poți împușca doi iepuri dintr-o lovitură – le oferi posibilitatea unui câștig, iar premiul pus în jos este oferit de cineva pe care îl promovezi.
  4. Conținut de calitate + trafic gratis + o ofertă de nerefuzat = profit garantat – nu este atât de dificil să ajungi aici. Poate te întrebi cum faci o oferta de nerefuzat. Vei afla din discuțiile cu cititorii tăi, care îți vor oferi multe indicii despre ceea ce își doresc. Nu-ți rămâne decât să le prezinți exact lucrul care îi interesează. Avantaj pentru toată lumea!
  5. Postări pe gustul Google (optimizate SEO), subiecte controversate și un buton de Share la îndemână – conținutul prietenos din punct de vedere SEO face întotdeauna casă bună cu butonul Share. Poți ajunge să generezi trafic și dacă abordezi subiecte incitante, chiar dacă nu îți sunt pe plac.

Să creezi dependență cititorilor tăi este excelent pentru ține.  Asta face un blogger abil, care știe să scrie cum trebuie. Îi va determina pe aceștia să discute și să se gândească la posibilul subiect următor. Unul pe către tu trebuie să-l faci profitabil financiar pentru tine și blogul tău.