Breaking news

5 pași pentru o renovare de apartament vechi

Renovarea apartamentelor vechi este mereu o provocare deoarece, de cele mai multe ori, acolo este nevoie să se intervină de la zero pentru  amenajarea spațiului, iar uneori și a structurii.

Totuși, pentru că se poate profita de o structură preexistentă pentru a obține ceea ce vrei, vei avea nevoie doar de câteva unelte și de ideea de amenajare, pentru a pune proiectul de reabilitare în practică. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi astfel încât să poți schimba pe deplin aspectul unei locuințe vechi. 

Pasul 1. Curăță foarte bine substratul 

Curățarea zonelor pe care vrei lucrezi pentru renovare este foarte importantă deoarece doar așa vei reuși să pregătești terenul pentru lucrările ulterioare. Este nevoie să elimini tencuială sau plinte, iar pentru aceasta vei avea nevoie și de sculele potrivite. Poți găsi în mediul online bormasini la pret avantajos fără ca tu să fii nevoit să cauți în magazine produsele potrivite. Cumpără o bormașină de calitate, deoarece pe parcursul lucrărilor cu siguranță vei mai avea nevoie de ea.

O dată ce ai achiziționat sculele necesare, te poți apuca de decopertarea zonelor, astfel încât în etapa finală acestea să adere foarte bine la stratul suport gata pregătit. 

Pasul 2. Fă eventuale reparații

Dacă după decopertare au rămas zone cu goluri sau găuri sau observi fiuri care au tendința de a se extinde ca lungime și deschidere, tot ceea ce ai de făcut este să te ocupi de reparații. Îți vor fi necesare câteva materiale de construcții, precum tinci sau mortar de reparații, o mistrie și un șpaclu și mult chef de muncă.

Aplicarea materialelor de reparație nu se face pe întreaga suprafață, ci doar punctual, în zonele care au nevoie de reparații. Nu uita că fisurile trebuie deschise puțin mai tare, pentru a le curăța și pentru a asigura aderența la suport a materialului de umplere și reparare. În același timp, adu suprafața la o planeitate perfectă, indiferent de tipul materialului structural. 

Pasul 3. Curăță, desprăfuiește suprafața

Curățarea suprafeței în totalitate este foarte importantă, indiferent ce alegi să renovezi. Pentru orice material folosit, indiferent dacă vorbim despre vopsea lavabilă, despre tencuială decorativă sau orice alt sistem de acoperire, este nevoie ca substratul să fie perfect curat.

Pasul 4. Aplică amorsa

Amorsa sau grundul reprezintă un material care are proprietatea de a fixa praful și de a pregăti suprafața în vederea aplicării stratului final. Poți folosi amorsă pentru aproape orice tip de renovare, deoarece procesul de amorsare sau grunduire se aplică și la vopsea pentru pereți, dar și la vopsea pentru mobilă sau orice alt element decorativ. Fără o grunduire calitativă materialele nu au cum să adere în mod corect, acest fiind de multe ori motivul pentru care vopselele se cojesc, se umflă sau ”înfloresc”. 

Pasul 5. Aplică straturile de finisare

După ce amora a avut timp să intre în substratul nou creat și să se usuce așa cum trebuie, poți veni cu primul strat de material de acoperire. Dacă vorbim despre vopsea, aceasta trebuie aleasă cu grijă, pentru a nu da de mai mult de două ori cu vopsea în același loc. Stratul final de vopsea va veni în completarea celui de-al doilea, însă pentru a nu-ți fi necesare mai mult de două straturi de vopsea, este indicat să folosești o vopsea de calitate, foarte pigmentată.

Dacă vorbim despre acoperiri ceramice sau placaje naturale, atunci va trebui să aplici aceste materiale împreună cu adezivul folosit.

Pașii pentru a realiza lucrările de renovare la un apartament vechi nu sunt complicați, însă trebuie urmați astfel încât rezultatul să fie unul calitativ. În definitiv, la nevoie, dacă nu te descurci, poți apela oricând la firme specializate care să te ajute în ceea ce privește realizarea lucrărilor de renovare

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Geh-r9A4RBg