Breaking news

5 motive pentru o vacanță în Sharm el Sheikh, Egipt

Te numeri printre turiștii amatori de vacanțe exotice și anul acesta vrei să bifezi Egiptul pe lista de călătorie? Îți sugerăm să alegi drept destinație pentru următoarea ta vacanță Sharm el Sheikh, o stațiune aflată în peninsula Sinai din Egipt care te va fascina.

Un zbor de doar trei ore cu avionul desparte capitala țării noastre de fabuloasa stațiune a Egiptului, situată între deșert și mare. Și dacă nu am reușit să te convingem cu acest aspect, îți vom oferi în continuare 5 motive pentru o vacanță în Sharm el Sheikh, Egipt! 

  1. Este una dintre cele mai populare destinații de scufundări din lume 

Între Insula Tiran și Parcul Național Ras Mohammed se află coasta de sud a Golfului Aqaba ce prezintă unul dintre cele mai feerice peisaje subacvatice din lume. Apele clare și cristaline, recifurile colorate de corali și varietatea de pești exotici transformă Sharm el Sheikh într-un adevărat paradis pentru pasionații scufundărilor. Și cum această stațiune este dedicată în mod exclusiv vacanțelor la mare, dar și scufundărilor, nu este de mirare că din ce în ce mai mulți turiști aleg Sharm el Sheikh drept destinație de vacanță. 

  1. Ai parte de o vreme excelentă pentru plajă 

În cazul în care te întrebi cum este vremea în Sharm el Sheikh, află că temperaturile sunt ideale pentru o vacanță exotică. Temperatura apei Mării Roșii rar coboară sub 20 de grade Celsius, însă sezonul preferat de turiști este cuprins între lunile octombrie și iunie. La mijlocul acestui sezon, în luna februarie, temperaturile medii ajung la 25-26 de grade și sunt ideale pentru relaxare la plajă sau pentru vizitarea obiectivelor turistice din stațiune. 

  1. Găsești locuri autentice cu iz oriental 

În orașul vechi din Sharm el Sheikh poți simți cel mai bine atmosfera culturii egiptene, însă acest orășel nu se regăsește pe lista zonelor turistice populare ale acestei regiuni. Pentru cei pasionați de locuri autentice, piața veche Old Market Sharm este o locație plină de bazare cu suveniruri ale localnicilor. De la ierburi aromate și condimente, până la bijuterii, accesorii, îmbrăcăminte din piele, produse de olărit și decorațiuni, toate pot fi găsite în piața din Sharm el Sheikh! 

  1. Poți experimenta safari în deșert 

Safari în deșert este una dintre experiențele locale de care te poți bucura din plin atunci când ești în vacanță în Sharm el Sheikh. Plimbarea cu ATV-urile în deșertul Nabq îți poate arăta cât de aventuroasă poate deveni această stațiune, activitățile pe dunele de nisip fiind unele dintre favoritele turiștilor atunci când vizitează Egiptul. Mai mult decât atât, excursiile organizate în deșert includ chiar și plimbări pe cămile sau cină la beduini, ce se vor transforma instant în activitățile tale preferate! 

  1. Beneficiezi de pachete turistice avantajoase 

Sharm el Sheikh este una dintre puținele destinații turistice cu iz exotic la tarife accesibile și zboruri directe, de scurtă durată. Și pentru că am menționat pachete accesibile, îți sugerăm să optezi pentru o vacanță completă în această stațiune beneficiind de o mulțime de oferte early booking în Sharm El Sheikh disponibile în agențiile de turism, indiferent de perioadă! 

Dacă vrei să simți un gust autentic al culturii egiptene, alege și tu Sharm el Sheikh drept următoarea ta destinație de vacanță. Doar ți-am oferit suficiente motive pentru a vizita această stațiune de top a Egiptului! 

Imaginea poate fi descărcată de aici.

Sursa foto: Shutterstock

>