Breaking news

5 motive pentru care să nu mai amâni vizita la medicul stomatolog

loading...

Vizita la medicul stomatolog nu ar trebuie să îți provoace anxietate. Din fericire, astăzi aproape toate tratamentele se efectuează sub anestezie locală (chiar și detartrajul dacă există o sensibilitate ridicată) așa că nu trebuie să îți faci griji în privința durerii.

Controalele regulate la o clinica stomatologica in Bucuresti sau în orice alt oraș te pot scuti de multe neplăceri, iar în continuare îți vom prezenta cinci motive pentru care să nu mai amâni vizita la medicul stomatolog. 

  • Depistezi la timp anumite afecțiuni

Dacă observi anumite modificări la nivelul danturii și încă nu au apărut durerile, nu este un motiv pentru a amâna vizita. Cel mai bine este să te programezi la dentist imediat ce observi o schimbare, indiferent cât ar fi de mică. O carie incipientă este foarte ușor de tratat și nici nu vei observa ca dintele are o lucrare. În schimb, dacă vei amâna și caria se va dezvolta, sunt șanse foarte mari să ai nevoie de scoaterea nervului și eventual de o coroana dentară. Să nu mai spunem de cazurile în caria poate evolua destul de repede și nu se va mai putea face nimic pentru acel dinte. 

  • Poți preveni apariția unor afecțiuni stomatologice

Știi doar că prevenția este cea mai bună armă împotriva anumitor afecțiuni, inclusiv stomatologice, așa că de ce nu faci o vizită la stomatolog? Cel mai bine este să mergi de două ori pe an, când ți se va face și un detartraj. Oricât de bună ar fi igiena ta, nu poți curăța sub gingie, iar spațiile interdentare au nevoie de o atenție specială, fiind mai greu de curățat chiar și cu ață dentară. Astfel, o igienă completă și o vizită la medicul stomatolog te pot scăpa de foarte multe neplăceri. Dacă nu știi unde să mergi, îți recomandăm Smile Ambassador din București. 

  • Vei avea un zâmbet frumos tot timpul

Cine nu își dorește un zâmbet frumos și sănătos tot timpul? Din fericire, nu este greu de obținut. Tot ce ai de făcut este să mergi la medicul stomatolog atât la controalele de rutină, cât și imediat cum observi anumite schimbări. Astfel, vei putea zâmbi cu încredere oricând îți dorești. 

  • Vei economisi bani

Tratamentele complexe stomatologice pot fi destul de costisitoare, având în vedere că de cele mai multe ori sunt afectați mai mulți dinți. De aceea, pentru a nu ajunge să plătești sute sau chiar mii de lei, îți recomandăm să rezolvi problemele încă din stadiile incipiente și să mergi la control ori de câte ori este nevoie. Cu banii pe care i-ai plăti la dentist, mai bine mergi într-o vacanță. 

  • Nu vei simți dureri 

Dacă nu ai simțit până acum o durere dentară, te poți considera o persoană norocoasă. Durerile dentare sunt printre cele mai intense pe care le poți simți și de cele mai mult ori, în funcție de cauză, nu prea le poți alina cu medicamente, ci numai cu tratament de urgență de la medicul stomatolog. Astfel, dacă nu vrei să ai nopți nedormite, cel mai bine este să mergi la medic imediat ce simți cea mai mică durere. 

În încheiere, sperăm că te-am convins să mergi cât mai curând la medicul stomatolog! 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/TtKpBUzta-M

loading...