Breaking news

5 moduri de utilizare a unui compresor de aer

Compresorul de aer este un dispozitiv cu o largă utilizare, fiind cunoscut în segmentul casnic dar și în cel industrial.

Principiul de funcționare este simplu, făcând referire la creșterea presiunii gazului din interiorul unei incinte, mai precis a aerului și scăderea volumului. Există mai multe moduri în care poți utiliza un compresor, în funcție de tipul lucrărilor, de aceea discutăm despre situațiile cele mai întâlnite în este utilizat. 

Lucrări de curățare în construcții


Atunci când vine vorba despre curățarea substratului (structura pe care urmează a fi aplicat un material-stratul suport), în vederea pregătirii lui pentru aplicarea unor materiale, nu putem lua în calcul realizarea acestei operațiuni în mod manual, mai ales dacă vorbim despre suprafețe mari. În plus, unele materiale de construcții, precum betonul, prezintă o porozitate mare și, în consecință, o posibilitate mai mare ca praful și alte impurități să se depună pe suprafața structurii. Sedimentat în timp, praful poate fi greu de curățat, chiar și cu peria de sârmă, caz în care putem interveni cu un compresor care să sufle aerul pe suprafață cu o anumită presiune, astfel încât murdăria să fie îndepărtată. 

Pentru lucrări de construcții, vei avea nevoie de un compresor precum găsești în oferta MatHaus, acolo unde poți găsi un dispozitiv potrivit problemelor tale. Aerul comprimat va fi suficient de puternic pentru a îndepărta praful de pe structuri de beton care vor fi acoperite cu pardoseli epoxidice, sau pentru a curăța crăpături și goluri ale pereților care trebuie reparate. 

Este nevoie de curățare cu aer comprimat deoarece praful și alte impurități pot influența negativ aderența materialelor. În acest caz, acestea nu vor adera la substrat ci se vor desprinde fapt ce va duce la eșecul lucrării. 

Torcretări diverse, aplicare materiale lichide

Aplicarea mecanizată a anumitor materiale a atins apogeul o dată cu folosirea aerului comprimat pentru torcretare. Torcretarea reprezintă procedeul prin care materialul este împroșcat pe o suprafață cu ajutorul aerului comprimat. La baza întregului procedeu stă, adesea, un compresor de aer. 

Torcretarea este un procedeu foarte bun de aplicare, pentru că îmbunătățește aderența materialului la suprafața de contact. Astfel, mortarul, tencuielile, vopseaua lavabilă sau hidroizolațiile pot fi aplicate mecanizat, cu pierderi minime de material, prin acest procedeu. Suprafața este acoperită uniform, nu riscă desprinderea de stratul portant, iar timpul de realizare este îmbunătățit datorită procesului mecanizat.

Lucrări de vopsitorie casnică

Vopseaua poate fi aplicată și ea, însă, aici, depinde foarte mult și de caracteristicile materialului. Uneori, vâscozitatea joacă un rol foarte important în buna funcționare a uneltelor și a dispozitivelor și, din acest motiv, ar trebui să alegi doar produse compatibile. Poți folosi, însă, fără probleme, vopsele pentru lucrări mici de reabilitare, precum vopsirea dulapurilor, a scaunelor sau a altor obiecte de decor. 

Curățarea perimetrală a grădinii

Dacă vrei să eficientizezi procesele de curățare a aleilor, mai ales dacă grădina este pavată cu piatră naturală texturată, vei avea nevoie de o modalitate mai practică. Un compresor cu aer te poate ajuta și în acest caz, deoarece va îndepărta rapid praful și impuritățile și va lăsa în urmă o suprafață curată. 

Umflarea roților mașinii sau a bicicletei

Compresoarele cu aer pot fi utilizate, de asemenea, și în mici lucrări ce țin de umflarea roților de la mașină sau bicicletă. Firește, acestea fac parte din utilizările ocazionale ale unui compresor de aer, însă, pot fi o dovadă în plus că un astfel de produs nu ar trebui să lipsească din gospodăria ta.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/1p1CM7_2Sak