Breaking news

5 mituri combătute despre implantul dentar

Implantul dentar… unul dintre cele mai solicitate tratamente dentare din ultimii ani si cel care are poate cel mai mare grad de satisfacție din toată medicina dentară.

Cu ajutorul implanturilor dentare, oamenii își recapătă zâmbetul nu doar din punct de vedere estetic, ci și funcțional. Dacă din anumite motive nu mai ai unul sau mai mulți dinți, nu trebuie să te panichezi, deoarece implantul dentar rezolva această problemă.

Din nefericire, așa cum se întâmplă cu medicina în general, putem spune că și de implantul dentar sunt legate numeroase mituri. Acestea sunt periculoase atât pentru persoanele ce au deja un implant și care ar putea să nu mai țină cont de indicațiile medicului, dar și pentru cei care ar avea nevoie de un astfel de tratament. În continuare îți vom prezenta câteva dintre aceste mituri și le vom combate!

  1. Poți uita de spălatul pe dinți

Este probabil cel mai des întâlnit mit și din păcate nu doar pacienții cu implanturi îl cred, ci și cei care au coroane dentare pe dinți naturali sau chiar fațete. Trebuie să știi că igiena dentară este primordială! Chiar dacă ai destul de mulți dinți înlocuiți de implanturi, aceștia trebuie curățați exact ca și când ar fi dinți naturali. De asemenea, trebuie să cureți foarte bine spațiile interdentare și să mergi periodic la detartraj și periaj profesional.

  1. Doar persoanele perfect sănătoase se pot bucura de implant

Un alt mit se referă la faptul că doar persoanele sănătoase pot beneficia de implanturi dentare. Acesta este influențat contraindicatii implant dentar și poate fi adevărat doar într-o mică măsură. Foarte puține sunt persoanele ce au cu adevărat contraindicație absolută la implant dentar și care vor necesita alte tipuri de lucrări. Chiar dacă ai diabet sau o altă problemă de sănătate, cu tratamentul adecvat și împreuna cu recomandările medicului curant, se poate monta unul sau mai multe implanturi, după stabilizarea stării de sănătate.

  1. Vei avea nevoie de adiție de os

Probabil ai auzit și tu de cazuri în care a fost nevoie de adiție de os, însă trebuie să știi că nu este o regulă! Adiția de os este recomandată doar persoanelor care prezintă un os deficitar din diverse motive, cel mai adesea din cauza bolii parodontale, a trecerii unei perioade îndelungate de la extracția dentară sau din cauza unui traumatism. Starea osului se poate aprecia prin investigații imagistice.

  1. O listă lungă de alimente interzise

Te sperie lista de alimente pe care nu le vei mai putea mânca după inserarea implantului? Află că nu există o astfel de listă! Vei putea să mănânci la fel ca și când ai avea dinți naturali, singurele excepții fiind faptul că nu ai voie să desfaci dopuri cu dinții, să spargi bomboane sau gheață între dinți.

  1. Se va vedea că nu sunt dinții tăi

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm și acest mit. Nu este deloc adevărat că oamenii vor observa că nu sunt dinții tăi, dacă vei alege coroane naturale. Indiferent de tipul lucrării dentare (fațete sau coroane pe implant ori pe dinții naturali) există riscul să se vadă că nu sunt dinții tăi dacă alegi o nuanță de alb nenaturală și coroane opace, fără translucența specifică dinților naturali.

Sperăm că aceste informații să îți fie de folos, iar dacă ai nevoie de un implant dentar, poți apela cu încredere la Smile Ambassador!

>