Breaking news

5 milioane de euro! Atât cheltuie românii pe sejururi în Malta

După un 2014 în care nu mai puțin de 4.000 de români au ales să-și petreacă vacanța în Malta, agenția Malta Travel, care asigură peste 80% din traficul de turiști din România către arhipelag estimează o creștere cu 20-30% a numărului de turiști.

malta travelÎn aceste condiții și sumele cheltuite de români pentru sejururile în Malta, evaluate la circa 5 milioane de euro pe parcursul anului 2014, vor crește direct proporțional.

„Numărul cererilor a crescut de la an la an, astfel încât, vom deschide sezonul 2015 cu mult mai devreme față de anii trecuți. Astfel, primul charter va zbura către Malta pe 14 mai, iar ultimul pe 22 octombrie, deci vom avea aproape 6 luni de vacanțe”, a declarat Mark Neville Faruggia, directorul Malta Travel.

Potrivit reprezentantului agenției, în ultimul sezon s-a înregistrat o creştere a cererii pentru sejururile la hotelurile de 4 şi 5 stele în rândul cuplurilor proaspăt căsătorite sau a celor care au mers însoţite de copii, cheltuiala medie pe biletul de avion şi pe cazare a unei persoane urcand astfel la 1.050 de euro.

”Fiecare turist îşi achiziţionează din ţară şi excursiile opţionale, ajungând astfel la o medie a bugetului de vacanţă pentru shopping, vizite turistice şi masă de aproximativ 700 de euro. Astfel spus, pentru o vacanţă de 7 zile în Malta la un hotel de 5 stele, un turist român alocă, în medie, 1.700 de euro„, a mai afirmat Mark Neville.

Conform datelor statistice furnizate de agenție, pentru pachetele turistice de 5 stele au optat 35% dintre turişti, în timp ce o pondere de 50% a fost deţinută de ofertele speciale şi de programul de Seniori Travel, al căror preţ pornește și în acest an de la 299 de euro/persoană, incluzând sejurul de 7 zile cu avion şi cazare (este necesară prezența cel puțin a unei persoane de 50 de ani în grup).

Un alt pachet foarte căutat în acest an este cel în care copilul călătorește gratis, dacă stă în cameră cu doi adulți, la un hotel de 4 stele, cu mic dejun. Pachetul pornește de la 455 de euro/persoană și conține mic dejun, 7 nopți de cazare, transport cu avionul (zborul durează doar 2 ore și 10 minute) și transfer aeroport- hotel și retur.

La capitolul excursii opţionale, cele mai căutate sunt:
– programele de o zi în capitala Valletta, la un preţ de 45 de euro/persoană;
– turul insulei Gozo (60 euro/persoană);
– vizita la Grota Albastră (preţ 35 euro/persoană).

Printre opțiunile populare de petrecere a timpului liber în această destinaţie se numără croazierele în jurul Maltei, plaja în Laguna Albastră, dar şi scuba diving sau snorkeling.

Agenţia Malta Travel are o experinţă de 17 ani pe piaţa din România, operând exclusiv destinaţia Malta.