Breaking news

5 lucruri indispensabile intr-un depozit de marfa, ideale pentru confortul angajatilor

Exista foarte multe depozite, deoarece fiecare magazin in parte trebuie sa detina un spatiu de unde sa se aprovizioneze constant, pentru a umple rafturile pentru clienti. Aceste hale au nevoie de oameni care sa manipuleze marfa, asa ca exista foarte multe persoane care sunt angajate intr-un astfel de mediu. 

Din cauza faptului ca depozitele nu sunt tocmai prietenoase, acestea trebuie dotate cu anumite lucruri, care sa vina in ajutorul muncitorilor. Halele sunt intunecate, pline de praf si foarte mari, asa ca sunt necesare anumite decizii care sa diminueze efectele acestor aspecte asupra oamenilor care lucreaza in astfel de locuri.

5 lucruri stringente in depozite, ideale  pentru confortul angajatilor:

  • Becuri tip led cu lumina alba

Este ideal ca intr-u spatiu atat de mare sa existe becuri de tip, deoarece acestea sunt cele mai economice. Halele sunt foarte intunecate, asa ca au nevoie de becuri puternice, care sa reuseasca sa lumineze ca la carte tot spatiul, iar ledurile sunt cele mai potrivite din acest punct de vedere. 

In plus, este important ca lumina transmisa sa fie alba, astfel incat anagajatii sa nu aiba privirea obosita in mod constant. Ledurile copiaza lumina naturala, lucru care este absolut minunat. 

  • Transpaleti

Magazinele au nevoie de produse in cantitati destul de mari, fapt pentru care este foarte extenuant pentru o persoana sa care si sa incarce tirurile in mod manual. De aceea, sunt necesari mai multi transpaleti care sa usureze tot acest proces. Intra si vezi aici oferta de produse de acest fel, astfel incat angajatii depozitului pe care il manageriezi sa fie cat mai putin obositi dupa o zi de lucru. 

  • Sistem de ventilatie

Depozitele sunt pline de praf, iar acest lucru poate afecta sanatatea muncitorilor. Mai mult decat atat, foarte multe hale nu au nici geamuri, lucru care restrictioneaza intrarea aerului proaspat in interior, iar acest lucru poate fi, de asemenea, foarte daunator pentru organism. De aceea, este ideal sa existe mai multe sisteme de ventilatie, care sa ajut la circularea aerului din hala. 

Bineinteles ca nu este exclus sa existe o echipa de menaj care sa mature si sa stearga praful din interior macar o data pe saptamana, pentru ca riscul imbolnavirii angajatilor sa scada semnificativ. 

  • Sistem de incalzire

Depozitele tind sa fie foarte reci, mai ales pe timpul iernii, deoarece sunt suprafete foarte mari, care sunt greu de incalzit. Cu toate acestea, angajatii nu pot da randament maxim daca nu se simt confortabil. Astfel, este ideal sa iei in calcul si instalarea unui sistem de incalzire, care sa vina in ajutorul muncitorilor pe timp de iarna. 

Este foarte important ca in fiecare mediu de lucru sa existe macar un minim de confort, pentru ca persoanele angajate sa se simta excelent si sa aiba spor la treaba. In lipsa utilitatilor necesare prezentate mai sus, exista un risc sporit ca muncitorii sa-si dea demisia din cauza problemelor de sanatate sau a disconfortului pe care il resimt pe parcursul celor 8 ore de munca. 

Sursa foto: Pixabay.com