Breaking news

5 idei de cadouri pentru un copil de 3 ani

Cadoul potrivit pentru petrecerea aniversară a unui micuț nu este deloc ușoară, tocmai din prisma faptului că există numeroase opțiuni din care poți alege. Varietatea face ca lucrurile să devină mai complicate. 

Copiii, în general, nu sunt pretențioși când vine vorba de cadouri, dar acest lucru nu înseamnă că îi poți oferi în dar chiar orice. Pentru a face cea mai potrivită alegere, încearcă să te documentezi puțin despre gusturile pe care le are în materie de jucării. Descoperă 5 idei de cadouri pentru un copil de 3 ani, pentru a nu da greș niciodată!

1. Cărți pop-up

Educative și interactive, cărțile în ediții pop-up sunt alegerea cea mai bună pentru copiii cărora le plac poveștile. Popularitatea acestui gen de cărți a crescut extraordinar în ultimii ani deoarece reprezintă o modalitate benefică de a-i obișnui cu cititul.

În funcție de subiectul cărții, copiii pot descoperi lumea înconjurătoare în timp ce se delectează cu aventurile eroilor lor preferați. În aceeași măsură, vor putea participa activ la poveste, prin deplierea micilor surprize de hârtie integrate în formatul cărții. Astfel îmbini perfect joaca și educația. 

2. Jucării pentru activități sportive

Poți alege cu încredere să-i oferi copilului câteva jucării pe care le poate folosi în fiecare zi, cum ar fi triciclete pentru copii, un set de bowling sau un set în care trebuie să lovească o țintă. Aceste cadouri pot fi folosite chiar și alături de alți copii.

Astfel, prin joc, micuțul își va consolida abilitățile motrice necesare pentru a fi un viitor adolescent foarte bine dezvoltat din punct de vedere fizic. Aceste jucării îi asigură faptul că se va distra pe cinste alături de alți prieteni de-ai săi. 

3. Jocuri de cuburi 

Jucăriile cu ajutorul cărora copilul învață să construiască și să își dezvolte coordonarea dintre ochi și mâini reprezintă încă o alegere inspirată. Jocurile folosind cuburi nu doar că îi vor oferi oportunitatea de a se distra în timp ce creează formele pe care le dorește, ci îl vor ajuta să-și dezvolte abilitățile.

Stimulându-i imaginația, creativitatea și capacitatea de a urmări o schemă specifică, jocurile care implică mai multe cuburi îl vor fermeca de la bun început. Sunt educative și îi vor ajuta, de asemenea, să-și dezvolte dexteritatea.

4. Jocuri de modelat

Jocurile cu ajutorul cărora copilul poate modela formele dorite, cum ar fi seturi de plastilină sau de pictură, sunt potrivite pentru orice micuț. Folosindu-se de acestea, copilul își va dezvolta creativitatea și imaginația, în timp ce se distrează creând formele și peisajele preferate.

Poți oricând să optezi pentru astfel de alegeri, întrucât nu conțin compuși toxici și dăunători organismului atunci când în mod involuntar sunt inhalați sau ingurgitați. Mai mult decât atât, copilul se va putea juca în siguranță cu astfel de jocuri, fără a fi nevoie de supravegherea părinților.

5. Jucăriile cu sunete și lumini

Jucăriile cu sunete sunt atracția principală a micuților. Varietatea de stimuli oferiți de către acestea îi va atrage imediat, iar opțiunile din care poți alege sunt nenumărate. Poți alege oricând să-i oferi un set de animăluțe sălbatice sau domestice.

Astfel, copilul nu doar că va învăța cum arată acestea, dar se va familiariza și cu sunetele pe care acestea le fac. Educative și interactive, aceste jucării sunt o alegere înțeleaptă pentru a-i arăta copilului cât de variată și complexă este lumea în care trăiește.

Copiii vor găsi în orice cadou ocazia potrivită de a explora lumea în care trăiesc. Încearcă să faci alegerile cele mai potrivite raportându-te la nevoile specifice ale unui micuț, cum ar fi dorința de a înțelege și de a descoperi, în condiții de siguranță, lumea în care trăiește.

Sursă foto: Unsplash.com

>