Breaking news

5 femei care au marcat istoria

loading...

Femeile au jucat adesea un rol important în istorie și au reușit victorii impresionante. Noi am selectat 5 dintre cele mai cunoscute și vi le prezentăm în acest articol.

  1. Elisabeta I – A urcat pe tron în anul 1558 și a stat aici până la moarte, în anul 1603. Nu s-a căsătorit niciodată deși a avut numeroase propuneri, astfel că dinastia Tudorilor s-a oprit odată cu moartea sa. Din acest motiv, este cunoscută și sub numele de Regina Fecioară. Sub comanda sa, Anglia și-a sporit puterea pe plan mondial, cea mai importantă victorie rămânând cea împotriva Armadei spaniole. În plus, în timpul domniei sale, cultura britanică a sporit și ea considerabil. De altfel, în acele vremuri au trăit William Shakespeare, Christopher Marlowe și Ben Jonson. Totodată, Francis Drake a fost primul englez care a înconjurat globul în acea perioadă. Elisabeta I rămâne în istorie și datorită diplomației de care a dat dovadă.
  1. Cleopatra – A fost ultima regină a Egiptului, domnind între 51 și 30 înainte de Hristos. Ea rămâne în istorie și pentru poveștile de dragoste pe care le-a avut cu doi conducători romani, Marc Antoniu și Iulius Cezar. Totodată, în acele vremuri era considerată una dintire cele mai frumoase femei din lume. Ea era recunoscută pentru flerul său, cu ajutorul căruia a reușit să-și creeze aliați puternici și să iasă din situații dificile. Ea s-a sinucis alături de Marc Antoniu în anul 30 înainte de Hristos, după ce au aflat că armata lui Octavian venise după ei. Cleopatra e una dintre cele mai mediatizate femei din istorie, astfel că s-au făcut peste 50 de filme despre ea. De asemenea, la petrecerile tematice despre Egiptul Antic, costumul Cleopatrei este cel mai des întâlnit. În plus, despre Cleopatra s-au făcut multe jocuri, iar patru dintre ele sunt prezente in toate cazinourile de top. Cel mai cunoscut este jocul ca la aparate Queen Cleopatra, lansat de compania Novomatic în 2017, care are un RTP de 96.12%, iar printre simboluri găsim, pe lângă chipul Cleopatrei, și alte obiecte din Egiptul antic precum o brățară în formă de șarpe sau un leu cu aripi.
  1. Ecaterina a II-a – A trăit între 1729 și 1796 și a condus Rusia în acele vremuri, continuând munca lui Petru I. A avut un rol foarte important în modernizarea Rusiei, schimbând din temelii legislația acestei țări. În plus, a pus punct Revoltei lui Pugaciov și a câștigat două Războaie cu Imperiul Otoman. De asemenea, și cultura din Rusia a înflorit în perioada în care țara era condusă de ea.
  1. Regina Victoria – A trăit 82 de ani, până în 1901, iar 63 dintre aceștia s-a aflat la domnie. În acele vremuri, imperiul britanic era uriaș, se întindea pe șase continente, dar chiar și așa a făcut făta cu brio. În plus, a avut cea de-a doua cea mai lungă domnie din istoria britanicilor. Cea mai importanta realizare din timpul mandatului său a fost abolirea sclavismului din toate coloniile britanice. În plus, ea a militat pentru numeroase schimbări politice și militare și e considerată ca regina care a ținut partea oamenilor, militând pentru drepturile lor.
  1. Indira Ghandi – A fost prima și singura femeie prim-ministru a Indiei. Ea a avut patru mandate între 1966 și 1984, an în care a și murit, fiind asasinată de bodyguard-ul său. Politica sa rămâne însă un punct de referință. Era considerată o femeie de fier, care a câștigat razboiale împotriva Pakistanului, în urma cărora a rezultat apariția Bangladeshului. Indira Ghandi rămâne în continuare una dintre cele mai apreciate femei din istoria Indiei, iar Time a inclus-o pe lista cu cele mai influente femei ale secolului al XX-lea.
loading...