Breaking news

5 destinatii ecoturistice pe care sa le vizitezi in 2019

loading...

Ecoturismul reprezinta una dintre cele mai etice modalitati de a merge in vacanta. Ii aduce calatorului beneficii nenumarate, ii da o stare de bine si, in acelasi timp, avantajeaza locul, natura inconjuratoare si oamenii care locuiesc in zona.

In mod natural, ecoturismul se axeaza pe mediu, pentru ca toate activitatile au un impact redus asupra naturii, politicile sunt indreptate catre dezvoltarea durabila a regiunii, iar veniturile obtinute merg spre conservarea resurselor naturale si catre protectia mediului inconjurator.

Pentru ca vacantele incep sa se dezvolte si incep sa devina din ce in ce mai accesibile ca pret, este usor sa uitam de impactul notabil pe care ii are turismul asupra naturii.

Daca iti doresti o vacanta diferita de tot ce ai incercat pana in acest moment, iata cateva idei de destinatii ecoturistice pe care sa le vizitezi in 2019:

 

  • Londra

 

Potrivit Indexului Arcadis din 2018, Londra este cel mai sustenabil oras din lume. Autoritatile au facut numeroase demersuri pentru a transforma metropola intr-un oras prietenos cu mediul, ceea ce a atras numerosi turisti iubitori de ecologie. In afara de renumite atractii istorice si turistice, Londra te imbie si cu 3.000 de parcuri si spatii verzi pentru a te relaxa. De asemenea, Londra este recomandata de cultura, istoria, viata de noapte si mancarea delicioasa pe care o poti regasi la orice colt de strada. Daca ti-am starnit interesul, poti gasi mai multe oferte de turism pe site-ul https://www.filadelfiaturism.ro/, oferte care sa se plieze cel mai bine pe nevoile si dorintele tale.

 

  • Nijmegen

 

Nijmegen este cel mai vechi oras din Olanda, iar centrul sau abunda de locuri istorice unice. Cu toate acestea, Nijmegen ofera mai mult decat un bogat patrimoniu cultural: populatia numeroasa de studenti, spatiile verzi (un sfert din suprafata orasului), evenimentele si festivalurile, activitatile in aer liber in spiritul naturii, toate acestea contribuie la crearea unei vibratii irezistibile. De asemenea, orasul este un model al dezvoltarii durabile in mediul urban, fiind declarat Capitala Verde a Europei in 2018. Principalele politici de dezvoltare sustenabila s-au indreptat catre importanta bicicletelor si gestionarea inteligenta a deseurilor.

 

  • Costa Rica

 

In Costa Rica ecoturismul reprezinta o importanta parte din activitatea economica. De asemenea, autoritatile au inteles necesitatea unui turism prieten cu mediul, asa ca aici au fost demarate programe proprii de certificare a turismului sustenabil. Costa Rica este printre numeroasele natiuni in curs de dezvoltare care vede ecoturismul ca pe o cale de a beneficia de pe urma cererii tot mai mari pentru aceasta tendinta de a calatori, fiind si un pionier in ecoturism. Teritoriul tarii este impartit in 29 de parcuri nationale, 19 refugii pentru animale salbatice, 8 rezervatii biologice si mai multe arii protejate.

Ofertele de excursii sunt variate, printre care: calarie, trasee montane pentru drumetii, excursii cu ghid pentru vizitarea pasarilor, paduri exotice, peisaje si locuri de patrimoniu natural, precum si lacuri sau rauri pline de flora si fauna. Ecoturismul din Costa Rica nu urmareste doar sa ofere experiente naturale frumoase pentru turisti, ci si sa-si educe vizitatorii cu privire la importanta protejarii resurselor naturale.

 

  • Las Vegas

 

Probabil nu stiai, dar Las Vegas se transforma intr-o destinatie turistica verde. Cu toate ca orasul este cunoscut pentru impactul negativ asupra mediului inconjurator, recent, acesta a inceput sa-si schimbe imaginea si sa se concentreze asupra ecologiei. Astfel, Las Vegas a devenit un model pentru utilizarea energiei solare si tot mai multi turisti iubitori de ecologie au ajuns sa viziteze “orasul pacatelor”. De asemenea, in afara de utilizarea la scara larga a energiei solare, Vegas atrage si prin anumite circuite turistice cu tematica eco sau prin autobuze verzi cu care poti calatori prin oras la un pret accesibil.

 

  • Tinutul Zimbrului

 

Tinutul Zimbrului este singura regiune din Romania inclusa in Top 100 destinatii turistice verzi din lume, pentru al doilea an consecutiv. Tinutul Zimbrului (Bison Land) este o micro-regiune din jurul orasului Targu Neamt suprapusa peste Parcul Natural Vanatori Neamt. Parcul are un element unic in lume, acela ca pe suprafata de 30.000 de hectare zimbrii sunt atat in libertate, cat si in semilibertate si captivitate. Printre activitatile cu care atrage Tinutul Zimbrului se numara Centrul de Vizitare a Parcului Natural, unde se pot vedea zimbrii in mediul lor, dar si Bison Safari, o expeditie de 4-5 ore prin care cei interesati pot afla mai multe informatii despre habitatul zimbrilor si vor determina, alaturi de rangeri, pozitia animalelor. In plus, in afara de aventura propriu-zisa, Tinutul Zimbrilor ofera celor interesati atractii naturale, culturale si religioase.

Turismul sustenabil devine incet incet noul trend in materie de vacante si excursii, tot mai multa lume alegand ecoturismul in detrimentul destinatiilor exotice. Ce ai spune daca umatoarea ta vacanta va avea un imact pozitiv asupra comunitatii locale si a mediului inconjurator?

Sursa foto: www.Shutterstock.com

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian