Breaking news

5 beneficii ale igienizării dentare profesionale

O bună igienă orală este esențială pentru menținerea sănătății orale. Oricât de multă atenție ai acorda însă îngrijirii dinților acasă, periajul dentar zilnic nu este suficient pentru a asigura o curățare profundă a dinților și prevenirea afecțiunilor orale. De aceea, efectuarea periodică a unei igienizări dentare profesională este nu doar indicată, ci necesară. Aceasta include o serie de proceduri ce oferă o multitudine de beneficii. Care sunt câteva dintre aceste beneficii vei descoperi în rândurile de mai jos.

1. Ajută la menținerea unei igiene orale optime

Una dintre principalele beneficii ale igienizării dentare profesionale este îndepărtarea eficientă a plăcii bacteriene. Aceasta este o peliculă lipicioasă, incoloră, care se acumulează pe suprafața dinților și care, dacă nu este îndepărtată, se poate transforma în tartru și duce la diverse probleme. Periajul dentar zilnic nu asigură îndepărtarea completă a plăcii bacteriene de pe suprafața dinților și din toate zonele dinților și nici nu poate elimina tartrul deja format.

igienizare dentară în Timișoara poate face însă toate aceste lucruri, asigurând o curățare în profunzime a danturii și ajutând la menținerea unei bune igiene orale.[1][2]

2. Contribuie la prevenirea afecțiunilor orale

Igienizarea dentară profesională este un pas esențial în prevenirea afecțiunilor orale, cum ar fi cariile dentare și boala parodontală, care adesea sunt rezultatul acumulării de placă bacteriană și de tartru și care pot duce inclusiv la pierderea dinților.

În plus, igienizarea dentară profesională permite detectarea timpurie a eventualelor afecțiuni orale și luarea la timp a măsurilor necesare pentru prevenirea agravării acestora și tratarea lor. Primul pas al unei astfel de proceduri îl reprezintă întotdeauna examinarea atentă a cavității bucale, ceea ce îi permite stomatologului să depisteze eventualele semne de alarmă cu mult înainte ca tu să observi apariția vreunui simptom îngrijorător.[1][2]

3. Te ajută să ai un zâmbet mai frumos

Un zâmbet frumos este o carte de vizită extraordinară, iar igienizarea dentară profesională joacă un rol esențial în obținerea acestuia. Ea ajută la eliminarea petelor sau colorații inestetice de pe dinți. Aceste pete, care pot fi cauzate de alimente, băuturi sau fumat, pot fi greu de îndepărtat prin periajul zilnic. Un detartraj, urmat de air flow și periaj profesional, proceduri include într-o igienizare dentară profesională, sunt însă mult mai eficiente în acest sens.

După o igienizare dentară profesională te vei bucura de un zâmbet sănătos și cu o estetică îmbunătățită.[1]

4. Elimină halitoza

Halitoza sau respirația urât mirositoare este o problemă cu care se confruntă multe persoane, având la bază, în principal, acumularea de placă bacteriană și tartru pe dinți. Igienizarea dentară profesională, care asigură îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului, poate reprezenta o soluție eficientă pentru o astfel de problemă. De asemenea, ajută la prevenirea dezvoltării acesteia.[1]

5. Te ajută să economisești timp și bani

Igienizarea dentară profesională nu este doar o modalitate eficientă de a menține sănătatea orală, dar și o metodă de a economisi timp și bani pe termen lung. Unul dintre cele mai importante beneficii pe care igienizarea profesională le oferă este prevenirea unor complicații orale costisitoare, cum ar fi cariile, gingivita, parodontita sau chiar pierderea dinților.

În plus, menținerea unei igiene orale adecvate prin igienizare profesională poate reduce semnificativ numărul de vizite la medicul dentist. Asta înseamnă că nu doar economisești bani pe costul tratamentelor dentare, dar economisești și timpul petrecut în cabinetul stomatologic.[1]

Igienizarea dentară profesională este esențială pentru menținerea unei sănătăți orale optime. După cum am văzut mai sus, oferă numeroase beneficii, de la îmbunătățirea aspectului dinților și eliminarea halitozei până la prevenirea a diverse afecțiuni orale. În plus, te ajută să economisești timp și bani pe termen lung. Sunt motive suficiente pentru a nu uita să treci periodic pe la stomatolog pentru o igienizare dentară profesională.

Surse de referință:

  1. „How Dental Cleanings Work”, Cleveland Clinic, 2023, my.clevelandclinic.org/health/treatments/11187-dental-check-up. Accessed 9 Jan. 2024.
  2. „What’s the Difference between Plaque and Tartar?”, Healthline, 18 Nov. 2020, www.healthline.com/health/plaque-vs-tartar. Accessed 9 Jan. 2024.

Sursa foto: Freepik

>