Breaking news

5 afecțiuni pe care le poți trata cu ulei de ricin

loading...

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai des utilizate uleiuri în industria frumuseții. Totuși uleiul de ricin are mai multe întrebuințări decât ne-am imagina. Vom discuta despre afecțiunile care pot fi tratate cu ulei de ricin în rândurile următoare.

Uleiul de ricin este obținut prin intermediul procesului de presare la rece a semințelor de ricin care provin de la planta denumită „ricin”. Acest tip de ulei de origine vegetală este incolor sau are o nuanță pală de galben. Este utilizat în mai multe industrii incluzând industria cosmetică, industria farmaceutică, dar și la fabricarea vopselurilor sau a maselor plastice.

Uleiul de ricin este originar din India și Africa unde și-a câștigat popularitatea datorită proprietăților antiinflamatoare, antibacteriene și altele. Dacă nu știai asta, poți folosi ulei de ricin pentru a trata unele afecțiuni, dar și pentru a-ți înfrumuseța pielea, părul și unghiile.

5 afecțiuni pe care le poți trata cu ulei de ricin: ce ar trebui să știi

Inflamații la nivelul pielii

Fie că ai arsuri solare, piele uscată sau acnee, uleiul de ricin este o soluția naturală care te poate scăpa de griji. Pentru a calma piele afectată poți aplica uleiul de ricin pe zona afectată, apoi îl lași o oră să acționeze și după clătești cu apă caldă. Uleiul de ricin are proprietăți antiinflamatoare și cicatrizante de care ai putea profita. Poți alege un ulei de ricin de la magazinul online TisFarmaceutic unde îl poți găsi la prețuri accesibile.

Acnee

Acneea este una dintre cele mai iritante probleme ale pielii cu care te poți confrunta deoarece uneori pare că nu are nicio soluție și reapare chiar când credeai că ai rezolvat problema.O piele acneică este deja uleioasă și aplicarea uleiurilor nu face decât să blocheze porii. Această informație este incompletă deoarece uleiul de ricin este benefic pentru pielea acneică. Este recomandat să îți speli fața cu apă călduță pentru a stimula porii și apoi să masezi tenul cu acest ulei utilizând mișcări circulare.

Piele deshidratată

Pielea deshidratată este o problemă cu care se confruntă multe femei din întreaga lume, dar nu te descuraja! Uleiul de ricin este cea mai simplă soluție: aplică uleiul încălzit între palme pe zonele afectate și masează ușor pentru a pătrunde rapid în piele. Astfel vei rehidrata pielea oferindu-i un aspect hidratat și catifelat.

Vergeturi

De obicei, vergeturile apar drept urmare a unui proces de slăbire rapidă sau în urma unei sarcini. Dacă nu știai, poți preveni vergeturile cu ajutorul uleiului de ricin în timpul sarcinii sau încă de la începutul unei cure de slăbire drastică. Uleiul de ricin oferă elasticitate pielii de pe burtă, fapt ce previne vergeturile. De asemenea, în ultimele două luni de sarcină poți aplica uleiul zilnic pentru a mări elasticitatea pielii și a preveni apariția vergeturilor.

Infecții ale scalpului

Scalpul tău este extrem de sensibil și la nivelul său pot apărea diverse infecții care determină apariția mătreții sau pruritului. Tot din această cauză îți poți pierde chiar și părul. Este bine să fii atent la fiecare modificare pe care o suferă scalpul tău. Dacă vei aplica ulei de ricin, vei lupta cu microorganismele care provoacă infecții datorită proprietăților antifungice și antibacteriene.

Uleiul de ricin are o mulțime de utilizări de care ar trebui să știi. Am menționat doar 5 dintre ele. Încearcă uleiul de ricin pe propria piele și vei simți diferențele.

loading...