Breaking news

48 de persoane arestate după ce au obținut ilegal credite bancare

loading...

Procurorii DIICOT au realizat mai multe perchiziții domiciliare, vineri dmineață la Brașov pentru destructurarea unui grup infracțional suspectat că ar fi obținut credite bancare în mod ilegal.

diicot48 de persoane sunt suspectate că au solicitat şi obţinut aproximativ 40 de credite, de la două unităţi bancare din judeţul Braşov, folosindu-se de documente false / Valoarea prejudiciului este estimată la peste 1.000.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov, s-a reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 48 de persoane, specializat în săvârşirea de fraude bancare.

În perioada 20 mai – 28 octombrie 2010, liderii grupului infracţional organizat, Constantin L., Ştefan C., Viorel S., Costică O., Constantin H., Sorin P. şi Luminiţa U., împreună cu alţi membri ai grupării, au recrutat mai multe persoane, prin intermediul cărora au solicitat şi obţinut 38 de credite, în valoare totală de peste 1.000.000 lei, de la două unităţi bancare din judeţul Braşov.

Creditele au fost obţinute prin prezentarea de documente false (adeverinţă de salariu, contract individual de muncă sau carte de muncă, fişă fiscală şi facturi de utilităţi), din care a rezultat, necorespunzător realităţii, că debitorii sunt angajaţi la mai multe societăţi comerciale din Braşov.

La propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a suspecţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

loading...