Breaking news

47 de medalii pentru România la Summer Balkan Cup la Biatlon pe role

Sportivii români au dominat ediția din acest an a Summer Balkan Cup la Biatlon pe role, eveniment desfășurat la Cheile Grădiștei Fundata, singura bază privată de biatlon din lume. La competiția inclusă în circuitul internațional al IBU (International Biathlon Union) au participat 74 sportivi din șapte țări: 39 de băieți și 35 de fete din Bosnia-Herțegovina, Croația,  Grecia, Macedonia, Moldova, România și Serbia. 

La toate cele 3 probe ale competiției – Supersprint (16 septembrie), Sprint (17 septembrie) și Pursuit (18 septembrie) – delegația României a ocupat cele mai multe poziții din clasament. România a obținut 47 de medalii la Summer Balkan Cup la Biatlon pe role.

George Buta și Shamaev Dmitrii s-au detașat în finala masculină la Seniori, ei reușind să obțină medalii la toate cele 3 probe. La Super Sprint, Buta George Răzvan a obținut cel mai bun punctaj, fiind urmat de Shamaev Dmitrii și Flore Raul. De asemenea, Buta George Răzvan a fost cel mai rapid la Sprint, locul al doilea a fost ocupat de Puchianu Cornel, iar Shamaev Dmitrii a completat podiumul.
România a dominat clasamentul și la proba de Pursuit, primele trei locuri fiind ocupate de Buta George Răzvan, Shamaev Dmitrii și Puchianu Cornel.

Finala masculină Juniori I a fost dominată în toate cele 3 probe de trei sportivi români: Colțea George Marian, Runceanu Rareș Ioan și Grumeza Robert.

La categoriile masculine de tineret și Juniori II, Folea David Marian, Urs Horia Nicolae și Zichil Nicolae au reușit să fie printre primii trei cei mai buni sportivi. Urs Horia Nicolae a ocupat al doilea loc în clasamentul Juniori II la Pursuit, iar Mușetescu Andrei Nicolae s-a clasat pe a treia poziție la Juniori II Super Sprint, în timp ce croatul Legovic Matija a fost cel mai bun sportiv la finala masculină de tineret.

Și finalele feminine au adus României multe medalii la Summer Balkan la Biatlon pe role, sportivele Ushkina Natalia și Tolmakeva Anastia Olegovna ( de origine rusă, naturalizate în România) ocupând primele două poziții din top trei la toate cele trei probe din competiția care a avut loc la Cheile Grădiștei.

Mezdrea Andreea și Andras Vivien Bernadett au adus cele mai multe medalii tării noastre la categoria rezervată junioarelor. Voijnovic Anastasija , sportiva din Bosnia Herțegovina a completat podiumul la Sprint,  Super Sprint și Pursuit.

În proba feminină de Pursuit la categoria de vărstă tineret, România a dominat podiumul cu sportivele Rimbeu Adelina, Pușcariu Dorina Georgiana și Duicu Maria Elisabeta. La Super Sprint, cel mai bun punctaj l-a obținut sportiva din Grecia, Tsiarka Maria Dimitra, locurile 2 și 3 fiind adjudicate de româncele Rimbeu Adelina și Duicu Maria Elisabeta. Și finala la Sprint a aparținut României, primele trei locuri fiind ocupate de Pușcariu Dorina Georgiana, Duicu Maria Elisabeta și Rimbeu Adelina.

În cadrul competiției, sportivii au primit medalii și diplome și au acumulat puncte pentru participarea în Cupa IBU de Biatlon.

>