Breaking news

44 de persoane au fost salvate din nămeţi, în ultimele 24 de ore, de echipele de intervenţie

În ultimele 24 de ore, numai puţin de 44 de persoane au fost cazate şi au primit mese şi băuturi calde gratuite, în cadrul operaţiunii de salvare a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

MDRT, alături de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), au decis ieri-dimineaţă, 26 ianuarie, să acorde mese şi băuturi calde gratuite, dar şi adăpost în situaţiile urgente şi o reducere de 50% din valoarea cazării pentru persoanele care au rămas blocate din cauza viscolului.

La linia telverde pentru turism, unde a putut fi contactat comandamentul de iarnă al MDRT, 0800.86.82.82, în ultimele 24 de ore au fost primite 157 de apeluri de urgenţă.

Printre operaţiunile de salvare unde a intervenit comandamentul de iarnă al MDRT se numără cea a unui grup de 30 de persoane rămase blocate care au fost găzduite la o pensiune din Mărăcineni (judeţul Buzău) şi un alt grup de 6 persoane cazate la un motel din Slobozia (judeţul Ialomiţa). MDRT şi FPTR au mai găsit adăpost pentru persoane la structuri de primire turistică din Focşani (judeţul Vrancea), Urziceni (judeţul Ialomiţa), Călăraşi şi Giurgiu.

Cheltuielile generate de această măsură de ajutor sunt suportate integral din bugetul FPTR.

Comandamentele de iarnă au rolul de protecţie a turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă, de prevenire a accidentelor în staţiunile turistice şi de intervenţie în operaţiunile tip salvamont.