Breaking news

42 de medici ridicați de polițști pentru că au decontat ilegal analize medicale

Anchetatorii bucureşteni au efectuat vineri dimineață 44 de percheziții domiciliare soldate cu punerea sub acuzare a 42 de medici acuzați de decontări ilegale de analize medicale în valoare de peste 500.000 de euro.

medici ridicati de politistiMedicii sunt acuzai că decontau în mod fraudulos analize și servicii medicale, prejudiciind astfel bugetul Casei Naționale de Sănătate cu peste jumătate de milion de euro.

Procurorii au stabilit că medicii de la două laboratoare de analize din București, falsificau rezultatele probelor chiar și în cazul unor pacienți grav bolnavi.

Unul dintre medicii puşi sub acuzare pentru decontări ilegale de analize medicale, a fost ridicat de la o pensiune din Drobeta Turnu Severin.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Mehedinţi, medicul cardiolog Sergiu Bărsan a fost găsit, vineri dimineaţă, la o pensiune din Drobeta Turnu Severin de către poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, fiind ridicat în baza unui mandat de aducere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon, pe numele medicului Tribunalul Bucureşti a emis mandat de aducere, bărbatul în vârstă de 40 de ani având calitatea de învinuit în dosarul reţetelor false în care în această dimineaţă s-au desfăşurat mai multe percheziţii.

Sergiu Bărsan urmează să fie dus la Bucureşti pentru audieri. Acesta este medic la Clinica de Cardiologie a Spitalului Elias din Capitală.

În cursul lunii martie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 42 de persoane pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave; fals intelectual şi uz de fals; luare de mită; dare mită.

Astfel, vineri a fost declanşată o acţiune la care participă 13 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 175 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind efectuate 44 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.

>