Breaking news

40 de morți în Japonia, după erupția vulcanului Ontake

loading...

40 de morți și 40 de răniți, este bilanțul provizoriu la 48 de ore de la erupția vulcanului Ontake din Japonia.

vulcanul Ontake - eruptieÎn momentul erupţiei, sute de turişti şi alpinişti se aflau pe muntele Ontake, aflat la 200 de kilometri de capitala Tokyo.

Peste 1.100 de poliţişti, pompieri şi soldaţi participă la misiunea de salvare a persoanelor aflate pe versanții vulcanului care a rerupt din senin în urmă cu două zile.

Operațiunile de salvare sunt îngreunate de fumul gros şi de cenuşa care acoperă versanţii vulcanului. Bilanţul de până acum este aproape 40 de morţi şi 40 de răniţi.

Unii dintre turiştii surprinşi pe munte de vulcan au fost aduşi la bază cu elicopterele, în timp ce alţii au fost căraţi pe tărgi de echipele de salvatori.

O parte dintre turişti au reuşit să coboare singuri la baza muntelui, în timp ce alţii s-au refugiat în adăposturile din apropierea vârfului vulcanic pentru a se feri de norii de cenuşă şi bucăţile de rocă aruncate în văzduh.

Din cauza concentraţiei mari de cenuşă din atmosferă, elicopterele nu se pot ridica de la sol.

Vulcanul erupe încă, iar cenuşa a fost împrăştiată pe o rază de de aproximativ 80 de km.

În arhipelagul nipon există 300 de vulcani, dintre care 40 sunt activi. Erupţii mai mari sau mai mici se înregistreaza frecvent, însă în ultimii 20 de ani n-au mai fost victime.

Ultima erupție majoră de pe Muntele Ontake a avut loc în 1979, când vulcanul a aruncat peste 200.000 de tone de cenușă.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>