Breaking news

4 variante ca să ajungi repede la aeroport

Aeroporturile sunt, în general, situate în afara oraşelor mari, iar drumul până la ele poate fi obstrucţionat de ambuteiaje. Acesta este unul dintre motivele pentru care eşti chemat la poarta de îmbarcare înainte cu mai bine de două ore de deschiderea procedurii de check-in.

În funcţie de zona în care locuieşti, trebuie să alegi, din vreme, mijlocul de transport pe care îl vei folosi și să-ţi programezi drumul până la aeroport pentru a ajunge în timp.

Maşina personală

Oriunde ai locui, maşina personală este prima opţiune pentru majoritatea drumurilor pe care le parcurgi. Când vine vorba de aeroport însă, se ridică o mare problemă: ce se întâmplă cu maşina ta după ce intri în terminal? Ai putea alege parcarea păzită a aeroportului, unde eşti sigur că o vei găsi în bune condiţii, cu supraveghere video permanentă. Însă, aceste servicii vin în schimbul unui preţ destul de mare. În jurul aeroporturilor, există parcări private, păzite şi supravegheate video, care îţi oferă şi transport de la parcare până la aeroport şi invers, în schimbul unui onorariu calculat pe fiecare zi de staţionare. Un truc inteligent la care ai putea apela este să iei cu tine un prieten care să te conducă până la aeroport, după care să-ţi ducă autovehiculul acasă. 

Maşină de închiriat

Serviciile de închiriere maşini sunt prezente în toate marile aeroporturi ale lumii. Partea bună este că firmele mari au vehicule în majoritatea locaţiilor importante ale oraşelor, cum ar fi aeroporturi, gări şi obiective turistice. Aşadar, poţi închiria maşina din centrul capitalei şi o poţi preda în parcarea aeroportului. Astfel de servicii maşini de inchiriat iti permit sa ajungi la timp la poarta de îmbarcare.

Servicii de transport

În majoritatea oraşelor funcţionează firme de transport persoane şi bagaje care organizează curse spre şi dinspre aeroporturile internaţionale. Dacă doreşti să ajungi la aeroport fără a avea grija condusului sau a parcării maşinii, un astfel de microbuz sau autocar poate fi soluţia salvatoare. Serviciile acoperă toate bugetele şi facilităţile, de la standard până la varianta de lux. Frecvenţa drumurilor parcurse îi ajută pe şoferi să-şi creeze o anumită rutină, astfel încât vei fi îndrumat de persoana de contact către cursa care se potriveşte cel mai bine cu itinerarul şi orarul tău de zbor.

Transportul în comun

Cu foarte mici excepţii, aeroporturile sunt conectate la o reţea eficientă de transport în comun. Autostrăzile, căile ferate şi liniile de metrou transportă, zilnic, zeci de mii de pasageri către terminalele din întreaga lume. Excepţie face Bucureştiul, însă, nu pentru mult timp. Deocamdată, doar o linie expres de autobuze leagă capitala României de aeroport. Însă, traseele acestora sunt bine stabilite şi îţi poţi programa o călătorie în funcţie de ora prezentării la poarta de îmbarcare. Din fericire, linia de cale ferată de la Gara de Nord până la Aeroportul „Henri Coandă” va fi dată în folosință din decembrie. Conexiunea cu gara principală a Bucureştiului înseamnă uşurarea navetei până la aeroport şi va fi salutată de numeroşi pasageri. 

În pregătirea unei călătorii aeriene nu trebuie să ţii cont doar de biletul de avion şi de cazarea de la destinaţie. Drumul până la terminal îţi poate ridica probleme din cauza aglomeraţiei şi ar fi păcat să pierzi zborul din această cauză. Apelează la o soluţie inteligentă pentru a ajunge cu bine la poarta de îmbarcare.

sursa foto: https://pixabay.com/photos/silhouette-person-rushing-terminal-4796573/