Breaking news

4 trucuri simple pentru întreținerea gresiei de exterior

loading...

Gresia de exterior este un material folosit pentru acoperirea suprafețelor exterioare, supuse traficului. O terasă circulată, o alee, zona de lângă piscină sau orice alt spațiu din afara casei pot fi acoperite cu gresie de exterior, fiindcă aceasta este și aspectuoasă și durabilă.

Totuși, pentru a păstra cât mai mult timp caracteristicile gresiei de exterior, este nevoie de câteva trucuri simple.

Curăță foarte bine suprafața, înainte s-o dai în exploatare

Este necesar să cureți foarte bine rosturile pentru a te asigura că nu rămân urme de material, care să favorizeze, mai apoi, depunerea murdăriei. Fiind la exterior, gresia se murdărește cu mai mare ușurință, așa că poți folosi un curățitor cu presiune pentru a elimina orice resturi. Nu uita că gresia de exterior se foloseste atunci cand adezivul este complet uscat. Pentru aceasta s-ar putea să fie nevoie să aștepți și câteva zile. Dacă vei utiliza gresia de exterior înainte ca adezivul să fixeze perfect plăcile, acestea s-ar putea deplasa cu ușurință, iar imaginea de ansamblu pe care o doreai ar putea fi compromisă.

Folosește substanțe recomandate pentru eliminarea gheții

O fi ea rezistentă și durabilă gresia de exterior, dar tot trebuie să ai grijă de ea. Iarna, spre exemplu, gheața sau zăpada depuse pot fi îndepărtate cu produse speciale de curățat sau cu o lopată, nu și cu sare pentru dezghețare. Sarea ajută, într-adevăr, la dezghețarea gheții și, de aceea, este folosită la scară largă, însă, atunci când vine vorba despre carosabil sau plăci din ceramică este indicat să nu o folosești. Sarea macină aceste suprafețe, le scade rezistența și creează goluri, lucru care va duce la deteriorarea rapidă a lor.

Evită șocurile mecanice

Dacă nu vrei să zgârii sau să spargi gresia de exterior, evită să o lovești sau să pui obiecte foarte foarte grele peste ea. Rezistența gresiei de exterior este foarte mare, însă, acest lucru nu înseamnă că vei putea tăia lemne pe ea sau da cu barosul. Stabilește o limită în ceea ce privește utilizarea, mutând activitățile care necesită obiecte grele pe alte suprafețe (spre exemplu, într-un șopron sau în apropierea lui)

Alege o gresie de exterior cu suprafață antiderapantă

Ca să te ajute să te deplasezi pe ea fără probleme, alege o gresie de exterior cu finisaj rugos, care să funcționeze ca suprafață antiderapantă. Acest lucru te va ajuta, mai ales, iarna, când zăpada și gheața se depun în voie, iar tu vei evita, astfel, accidentele. 

Curăță bine suprafața gresiei, indiferent de sezon

Gresia de exterior este mai „permisivă“, atunci când este vorba să fie curățată. Adică, nu are nevoie să fie ștearsă sau spălată toată ziua. Totuși ploile, vântul, praful, chiar și frunzele și mizeria păsărilor îi pot strica aspectul. Din acest motiv, este indicat ca, o dată la câteva zile, să speli foarte bine suprafața folosind un amestec format din apă și detergent. La nevoie, dacă vrei să renunți la detergentul din comerț, îți poți realiza o substanță proprie de curățare, homemade, pe bază de bicarbonat și apă. Specialiștii recomandă evitarea folosirii oțetului sau a altor produse cu aciditate mare tocmai pentru a nu distruge suprafețele placate.

Dacă te vei îngriji de suprafețele placate cu gresie de exterior, acestea vor arăta impecabil de-a lungul timpului, fără mari eforturi. Pentru aceasta, însă, ai în vedere aceste mici trucuri și îngrijește-te, întotdeauna, de protecția aferentă acestor suprafețe.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/SpcebOKT0Pk

loading...