Breaking news

4 milioane de euro în revitalizarea zonei Drumul Crețeștilor, unul dintre cele mai defavorizate cartiere din Capitală

loading...

Grădiniță, terenuri de sport, străzi asfaltate și blocuri de locuințe reabilitate. Toate acestea se regăsesc în cel mai mare proiect de incluziune socială,  pe care Primăria Sectorului 4 îl implementează deja într-una dintre cele mai sărace zone din București.

Patru milioane de euro, bani europeni, vor fi investiți în cartierul din Aleea Nehoiu și Drumul Crețeștilor, în care sute de familii nevoiașe locuiesc de ani buni la limita subzistenței.

Din această sumă, 1,5 milioane de euro reprezintă costurile lucrărilor de reabilitare și modernizare a blocurilor de locuințe sociale. Este vorba de locuințe pe care primaria le închiriază, în condițiile legii, la sume modice  cuprinse între 24 de lei – 96 de lei/ lună, pe o perioadă de 5 ani, persoanelor care au o situație socială dificilă, nu au o locuință și nici nu își pot permite achiziționarea uneia și care, de la momentul în care au fost date spre folosință, nu au fost reparate sau modernizate niciodată.

Acum, însă, condițiile de trai din aceste imobile se vor schimba radical, după ce în doar câteva luni de zile, două blocuri au fost deja reabilitate termic, vechile instalații electrice și sanitare au fost înlocuite cu unele noi, au fost montate sisteme de încălzire, iar la alte imobile, lucrările continuă și vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

În cadrul acestui proiect, nu doar blocurile de locuințe vor fi modernizate. Întreaga zonă va fi refăcută, cu spații verzi și locuri de joacă pentru copii, pentru care se va construi inclusiv o grădiniță de aproximativ 150 de locuri.

Mai mult, suma de 1,5 milioane de euro va fi direcționată către acțiuni integrate în furnizarea de servicii medicale, de integrare pe piața muncii, în educatie și  asistență juridică. Mai exact, se vor face cursuri de formare profesionala pentru persoanele defavorizate, care vor fi ajutate să-și găsească un loc de muncă.

loading...