Breaking news

4 milioane de automobile construite de Dacia la Mioveni

Fabrica de automobile Dacia de la Mioveni a produs până în prezent patru milioane de autoturisme. Maşina, un model Dacia Duster, cu numărul patru milioane, a fost livrată în această săptămână unei doamne în vârstă de 58 de ani, de profesie medic.

daciaMaşina are culoarea brun caju şi este echipată cu un motor diesel, 1.5 dCI care dezvoltă 100 de cai putere.  Dacă primul milion de autoturisme a fost construit în 17 ani, astăzi, în doar trei ani jumate pe poarta fabricii ies în medie un milion de autoturisme.

În prezent, jumătate din cele 65 vehicule fabricate în fiecare oră la Mioveni sunt Duster. Până în prezent Duster a înregistrat peste 100 000 comenzi la nivel internaţional.

Dacia Duster a fost desemnată ”Maşina Anului 2011” în România şi Croaţia, și a primit și trofeul ”SUV-ul Anului 2011” în România şi Trofeul Autobest 2011.

Investiţiile realizate până în prezent pe platforma de la Mioveni se ridică la circa 1,2 miliarde de euro, fiind una dintre cele mai profitabile firme din România și din Europa.